*Nettavisen* Nyheter.

- Tilbyr 7000 kroner til den som plager Cosby

Bill Cosby holdt sitt første standupshow fredag etter at det ble fremmet voldtektsanklager mot ham. Foto: Phelan M. Ebenhack (Ap)

Bill Cosby fikk stående applaus til tross for voldtektsanklagene.

1980-tallets TV-pappa, Bill Cosby, har fått fremmet en rekke voldtektsanklager mot seg fra flere kvinner de siste ukene. Totalt elleve kvinner har gått ut med fullt navn og anklaget Cosby for overgrep i en eller annen form. Cosby har ikke blitt siktet for noen forhold.

Anklagene har ført til at TV-kanalen NBC og Netflix har avlyst planlagte TV-serier med Cosby. I tillegg har en rekke planlagte standup-opptredener blitt kansellert i flere delstater.

Men fredag gikk han ut på scenen for første gang etter at voldtektsanklagene hadde kommet til overflaten.

Cosby-tilhengere som hadde møtt opp til fredagens standupshow i Florida, stilte seg tvilende til de fremsatte anklagende.

- Jeg mener at det som har kommet fram nå, er tullball, sa publikummer Nathan Rigaud, melder NBC.

Stående applaus
Cosbys opptreden på Kings Center i Melbourne i Florida varte i halvannen time. Han nevnte aldri anklagene, og holdt seg til sine faste vitser om barndommen, religion og familieliv. Han fikk stående applaus, både da han entret scenen og da han var ferdig.

Arrangørene hadde advart publikum på forhånd om at det kunne forekomme «forstyrrelser» i løpet av showet, melder nyhetsbyrået AP.

En lokal radiostasjon hadde tilbudt 1000 dollar, som tilsvarer i underkant av 6750 kroner, til den som plaget Cosby under showet og samtidig fikk fanget det opp på video.

Klikk på bildet for å forstørre.

Supermodell Janice Dickinson er én av elleve kvinner som har fremmet overgrepsanklager mot Bill Cosby. De angivelige overgrepene skal ha skjedd over flere tiår. Foto: Jordan Strauss (Ap)

- Vi elsker deg
Josette Tornabene (24) sier hun kjøpte billetten til opptreden for å se om noe turte å ta utfordringen til radiostasjonen.

- Jeg ønsket å se noen skjelle ham ut. Jeg ville se ham bli stilt til ansvar, sier hun.

Det var ingen som plaget komikeren. Tvert imot fikk han hyllest fra publikum.

- Vi elsker deg, Bill Cosby, ropte en publikummer.

Standupshowet til Cosby i Kings Center var utsolgt, men det var fortsatt noen seter som ikke var tatt i bruk, inkludert åtte seter på orkesterplass, melder Reuters.

«Voldtekt er ingen spøk»
Én demonstrant hadde møtt opp foran inngangen til Kings Center på fredag for å protestere mot Cosby. Kvinnen holdt en plakat med følgende tekst: «Voldtekt er ingen spøk».

Flere mediekommentatorer mener nå at karrieren til Cosby er i ferd med å gå mot slutten. TV-kanalen TV Land har sluttet å sende «The Cosby Show» i reprise, og en planlagt gjesteopptreden på «Late Night With David Letterman» er kansellert. Og Choctaw Casino er bare den siste i rekken av mange arrangører som avlyser standupopptredener med Cosby.

Cosby har fortsatt 28 planlagte opptredener fram til mai neste år.

- Jeg vet at folk er lei av at jeg ikke sier noe, men en fyr trenger ikke å svare på antydninger, sa Cosby til avisen Florida Today etter opptredenen fredag.

- Folk bør sjekke fakta. Folk burde slippe å gjennomgå dette, og burde slippe å måtte svare på antydninger.

- Dopet og voldtatt
Tidligere supermodell Janice Dickinson er én av kvinnene som hevder at Cosby forgrep seg på henne i 1982. Anklagene går ut på at Cosby skal ha dopet ned kvinner og forgrepet seg på dem.

Cosby har selv ikke kommentert beskyldningene, men hans forsvarer har følgende uttalelse.

- De nye anklagene som aldri har blitt fremmet tidligere, fra kvinner som har stått fram de to siste ukene med ubekreftede, fantasifulle historier om ting de hevder skjedde for 30, 40 og til og med 50 år siden, har overgått urimelighetens grenser, sa advokat Martin Singeren uttalelse fredag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag