RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilbyr dusør for russiske soldater

Denne annonsen sirkulerer på sosiale medier, og ble antakelig postet av en av lederne for Nusra Front i forrige uke. Nusra Front er en ekstremistgruppe i Syria med nære koblinger til al-Qaida.
Denne annonsen sirkulerer på sosiale medier, og ble antakelig postet av en av lederne for Nusra Front i forrige uke. Nusra Front er en ekstremistgruppe i Syria med nære koblinger til al-Qaida.
Sist oppdatert:
Al-Qaidas avdeling i Syria har tilbudt én million syriske pund for russiske soldater.

En al-Qaida-tilknyttet gruppe, Nusra Front, har tilbudt én million syriske pund til dem som fanger en russisk soldat i Syria. Dette tilsvarer cirka 38.000 norske kroner.

Abu Hassan al-Kuwaiti, som er en prominent lederskikkelse i Nusra Front (også kjent som al-Qaida i Syria), har postet annonsen på sosiale medier, skriver The Express.

Hellige krigere
«Til dere heroiske, hellige krigere og brødre. Det utloves én million syriske pund til enhver som tar en russisk soldat som gissel», skrev Abu Hassan al-Kuwaiti angivelig i en melding på Twitter.

Russland kastet seg som kjent inn i Syria-konflikten i forrige uke. President Vladimir Putin bekreftet at Russland ville sammen med Iran og Irak bistå Syrias president Basher al-Assad med å nedkjempe IS.

Offisielt skal Russland bistå det syriske regimet med å knuse IS, men Vesten mener Putin i realiteten vil hjelpe og styrke Assads posisjon, ettersom mange av målene for russiske angrep skal ha vært andre opprørsgrupper enn IS.

1700 soldater på bakken
Det er antatt at Russland har 1700 soldater på bakken inne i Syria, skriver The Times. Den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev sier Russland foretrekker å bekjempe terrorister utenfor sine landegrenser.

- Vi forsvarer det russiske folket mot terrorisme. Det er bedre å gjøre dette utenfor landegrensene enn å bekjempe terrorisme innenfra landet, sa tidligere president Medvedev til statlige medier søndag.

2000 fremmedkrigere
Russlands utenriksminister Sergei Lavrov sier at om lag 2000 russiske fremmedkrigere har reist til Syria og Irak for å slutte seg til Den islamske staten (IS). Ytterligere 7000 ekstremister skal ha reist fra tidligere sovjetrepublikker i Sentral-Asia for å slutte seg til IS.

Den russiske operasjonen i Syria startet onsdag forrige uke. I løpet av de tre første dagene hadde russerne utført 60 luftangrep, hvorav 50 skal ha truffet IS-mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere