RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilfeldigheter om PST oppdager terror

Oslo (NTB): Evalueringer, rapporter og 22. juli-forklaringer viser at Politiets sikkerhetstjeneste sliter med en rekke alvorlige og grunnleggende svakheter. Det er tilfeldig om terror blir oppdaget, skriver Aftenposten.

I PST er det tette skott mellom avdelinger, hierarki, uklare roller og en organisasjon med store uløste problemer, skriver Aftenposten, samme dag som de hemmelige tjenestene er sentrale i Stortingets 22. juli-høringer. Mandag skal tidligere PST-sjef Janne Kristiansen og Jørn Holme forklare seg.

Hver eneste dag er det mellom ett og fire tips om mistenkelige personer og hendelser som ikke har «en naturlig eier» i PST, hevder en anonym PST-leder som ble intervjuet av 22. juli-kommisjonen. De færreste tipsene er så konkrete at PST umiddelbart velger å følge dem opp.

Slik PST jobber, kunne man neppe avslørt Anders Behring Breivik før han gjennomførte terroraksjonen 22. juli i fjor, fremgår det av PSTs graderte egenevaluering av 22. juli, skriver avisen.

«Det eneste scenarioet der PST potensielt kunne ha avslørt Breivik, er dersom tjenesten hadde hatt en arbeidsform som tillot mer systematisk og varig arbeid opp mot ulike tematiske forhold i trusselbildet», heter det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere