Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilliten til Frithjof svekket

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix/TV 2
Sist oppdatert:
Omdømmeekspert tror seerne er blitt skeptiske til programlederen for «Skaperen».

(iBergen.no) : Det har stormet rundt Frithjof Wilborn den siste tiden, etter påstander om at den profilerte programlederen har beholdt lukusklær uten å gjøre opp for seg, samt presseoppslag om at Wilborn er på vei ut av TV 2.

I kveld er Wilborn tilbake på skjermen for første gang etter bråket, som programleder for andre sesong av «Skaperen». Omdømmeeksperter tror likevel at tv-seerne nå ser Wilborn i et litt annet lys enn tidligere.

- Ser i annet lys
– Folks tillit til ham er nok helt klart blitt svekket. Men hvilke konsekvenser det vil få, om noen, er vanskelig å si. Tross alt er det TV 2 som styrer hvem av deres programledere som skal være på skjermen, sier seniorkonsulent Gunhild Rui i Opinion AS.

Omdømmeekspert Nils M. Apeland i Apeland Informasjon tror også at folk fortsatt har avisoppslagene i bakhodet når de ser Wilborn på skjermen.

– Når sånne ting kommer opp, gjør det nok at folk tenker litt etter. Folk vil trolig ha en mer kritisk innstilling til Wilborn etter dette, og det kan ha rammet hans integritet som programleder, uavhengig av om påstandene er riktige eller ei, sier omdømmeekspert Nils M. Apeland i Apeland Informasjon til iBergen.no.

- Rammer ikke «Skaperen»
Han tror likevel ikke at oppslagene rundt Wilborn rammer TV 2 eller programmet «Skaperen», som har sesongpremiere i kveld.

– Jeg tror ikke folks tillit til TV 2 eller programmet har gått ned. Folk vil fortsette å se på «Skaperen». Det er programmet og innholdet i seg selv som trekker seere, mener Apeland.

Rui tror heller ikke det svekker kanalen eller programmet å bruke Wilborns ansikt i promoteringen av «Skaperen».

– Jeg tror neppe promofilmene slår negativt ut. I dette tilfellet er det snakk om et program som er inne i sin andre sesong. Hadde det vært første gang «Skaperen» gikk på luften, kunne dette ha slått verre ut, mener hun.

- Skal få lov å mene
TV 2 lar seg ikke affisere av hva Ruy og Apeland mener om tilliten til programlederen.

- Det har jeg ingen kommentar til. Det omdømmeekspertene må mene, det skal de få lov til å mene, sier konsernsjef i TV 2, Rune Indrøy.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!