Gå til sidens hovedinnhold

- Tilståelsen var noe jeg fant på

20-åringen er tiltalt for overgrep på ni jenter, men hevder han ble presset av politiet til å tilstå et av forholdene.

NORDHORDLAND TINGRETT: (iBergen.no) I retten innrømmet han seksuelle overgrep mot seks av de mindreårige jentene, men nektet all befatning med de tre siste.

- Familien er knust
Blant de sistnevnte er en tenåringsjente fra hans hjemkommune. Ifølge tiltalen skal han hatt seksuell omgang med henne, men i utgangspunktet ble saken etterforsket som voldtekt.

- Familien er helt knust, sa jentens mor mens hun ventet på gangen under datterens forklaring. Hun vitnet bak lukkede dører.

Innrømmet i avhør
Jenta har forklart politiet at hun fulgte ham hjem en natt våren 2007. På veien skal han ha forgrepet seg på henne, før han tok henne med seg til sin bolig, der overgrepet fortsatte.

Full voldtektsetterforskning ble igangsatt og 20-åringen innkalt til avhør. Etter flere avhør innrømmet han seksuell omgang med jenta, men trakk senere tilståelsen.

- Ville slippe voldtektstiltale
- Jeg ble presset av purken til å tilstå. De lovet meg at dersom jeg innrømmet samleie med henne ville jeg slippe å bli tiltalt for voldtekt. En tilståelsesdom ville gi meg mye mildere straff. Etter å ha lest hennes forklaring, samkjørte jeg derfor min forklaring med hennes. Mye av det var ting jeg bare fant på, forklarte 20-åringen i retten mandag.

Han fortsatte med å bedyre sin uskyld.

- Jeg har ikke gjort det. Enkelt og greit. Jeg har aldri presset noen jenter til sex i det hele tatt, sa han.

- Han maser og maser
I løpet av halvannet år tikket anmeldelsene mot ham inn til politiet. Til sammen ni jenter i alderen 13 til 15 år skulle ha blitt utsatt for mannens interesse for mindreårige jenter.

- Tiltalte synliggjør en modus der han kontakter jentene via felles bekjente. Et generelt trekk er at kontakten er kortvarig og at det går kort tid fra første kontakt til de har sex. Han maser og maser til han får det han vil ha og går da raskt videre til neste. I en melding han skrev til en av jentene skriver han at «jeg likte deg helt til du åpnet kjeften. Du er en (...)nerd». Dette var kort tid etter de hadde hatt sex, sa aktor i sitt innledningforedrag.

Rettssaken mot ham går over fem dager og fortsetter tirsdag med avspilling av dommeravhør av de fornærmede.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene