RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tiltalte drepte Sigrid, men kan ikke straffes

FORSVANT: Flere uker senere ble Sigrid Giskegjerdet Schjetne funnet drept.
FORSVANT: Flere uker senere ble Sigrid Giskegjerdet Schjetne funnet drept. (SCANPIX/PRIVAT)
Sist oppdatert:
Juryen mener den tiltalte er strafferettslig utilregnelig.

De ni jurymedlemmene brukte seks og en halv time på å finne svarene på de åtte spørsmålene om skyld og tilregnelighet. De trakk seg tilbake like etter klokken 10 fredag med beskjed om ikke å gå fra hverandre før de er klar med en kjennelse.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø rett over midnatt natt til søndag 5. august 2012. Først en måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo. Rettsmedisinerne har ikke kunne fastslå sikkert hvordan eller når hun døde.

Aktoratet mener etterforskningen viser at det var den 38 år gamle ålesunderen som bortførte henne fra Østensjø, tok henne med til campingvogna han disponerte på Bryn og utsatte henne for vold der, for så å dumpe liket.

Mannen ble også funnet å være gjerningsmannen da Oslo tingrett behandlet saken. Også her konkluderte retten med at han var psykotisk på handlingstidspunktet og at derfor er strafferettslig utilregnelig.

Aktoratet kommer mest sannsynlig til å legge ned påstand om at han dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern når retten settes igjen mandag morgen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere