*Nettavisen* Nyheter.

- Timen «500 kcal» kommer til å ta av

Foto: Jupiterimages (www.jupiterimages.com)

Se treningen du vil elske i 2012.

05.01.12 14:44

(SIDE2): Det nye treningsåret blir ikke nådig.

Både Sats og Elixia kommer med en rekke treningsnyheter i 2012 og nå er det harde, enkle timer hvor du kjenner blodsmaken som gjelder.

Der 2011 var året hvor ulike dansetimer til sydende musikk var de aller mest populære vil 2012 by på gode, gamle gymtimer i nye klær. Det er enkel, hard og rå trening som skal gi maks utbytte som er kjernen i mange av de nye treningstimene. I tillegg vil sentrene fortsatt fokusere på såkalt mindbody trening og kombinasjoner av kampsport og meditasjonsformer.

Som for eksempel «Yogalates» fra Sats. Side2 testet timen i desember: Sterkere med YOGALATES

Elixia har også gjort suksess med sin time PT Pilates Reformer. Vi testet timen i høst: - Bli kjent med kroppen på nytt

Forbrenning viktig
Ut med «SH-BAM» og «Zumba» og inn med «500 kcal» og «ViPR »

ViPR er en time som henvender seg til de som allerede er i god form.

Den blir en del av menyen på Sats fra slutten av januar og timen er alt annet enn «kom i gang trening» for de som skal starte opp etter nyttår. Dette er trening for de som kjenner at kroppen tåler en trøkk, og vel så det.

- Timen er for de som er godt trente! Vi henvender oss også til gutter og menn med denne timen, sier ViPR-instruktør og personlig trener Helene Vabø Thorsen.

PR- og kommunikasjonssjef hos Sats, Lars-Einar Petterson tror mange vil teste de effektive og harde timene i 2012.

- Effektive og enkle klasser blir mer og mer populært. BodyPump, CrossTraining og den nye klassen ViPR kommer garantert til å ha høye beleggstall.

Elixia kommer med timen «500 kcal» som er en gruppetime hvor forbrenning står i fokus. Ifølge Elixia er den effektiv, eksplsiv og utfordrende i tillegg til at den skal få deg ned i vekt.

«Ideelt for deg med mål om å ta av noen kilo» reklameres det.

Hele ideen er at du skal presse deg til det ytterste på kortest mulig tid.

SE VIDEO AV TIMEN HER:

HTML EMBED

- For grupper som er godt trente ser vi en trend på at de stadig ønsker å utfordre sine fysiske grenser enda mer, og for disse tror vi HIT (High Intensiv Training) vil bli populært, sier Ida Westgaard hos treningskjeden Friskis & Svettis.

- Når det gjelder styrketrening ser vi at mange ønsker å trene i grupper. I Friskis&Svettis sin Cirkelgym time som foregår i styrkerommet kan de trene i mindre grupper, med veiledning av en instruktør. For mange handler trening også om det sosiale, trygghet for at man gjør øvelsene riktig og litt ekstra pepping for å orke å ta i litt ekstra.

8000 nye innmeldinger
Administrerende direktør hos Elixia Norge, Ståle Angel, har tro på timer som Xycling, Styrke & Core, Power og Shape, Cardio Energy og intervall timer, samt korte og effektive timer som nyheten «500 kcal».

Han har også tro på at personlig trening vil fortsette i samme spor som tidligere og det var mange som kjøpte personlig trening i julegave.

- Vi har ikke noe eksakt tall på dette, men omsetningen i desember er på ca. 6,5 millioner, sier Angel. Han forespeiler hele 8000 nye innmeldinger i januar og kjeden kjører kampanjer fortløpende.

- Vi har tilbud om en måned gratis trening, en gratis treningsbag, og to personlig trener timer, sier Angel.

Også Sats har gode tilbud til de som vil melde seg inn i januar.

- I dag onsdag koster det 1 krone å trene ut februar. Deretter følger vanlige priser med 12 måneders binding, sier Petterson.

Det er uansett lurt å sjekke treningsavtalen nøye før du lar deg friste av treningssentrenes mer eller mindre gode tilbud. Du binder deg gjerne for 12 måneder uansett og det er viktig å finne ut om dette er et tilbud som passer deg.

Forbrukerrådet har en sjekk liste:

LES SAKEN: - Sjekk treningsavtalen først

Kampsport er også i tiden og både MUDO og Frontline Academy er ledende aktører.

Treningskjeden MUDO kommer med en ny time for kvinner hvor både selvforsvar og maks treningseffekt er i sentrum.

Den heter Fit & Safe - Trening for kvinner.

Sentrene kan også friste med ulike typer kampsport.

Kom deg unna voldtektsmannen

- Forbrenn 800 kcal - og det bare på 30 minutter

Ved Frontline Academy er både brasiliansk jiu-jitsu og BUDOKON populære timer. I tillegg til Thai Boksing og Wrestling.
Side2 testet BUDOKON hos Frontline Academy - Du må like nærkontakt

Nyheter fra Friskis & Svettis
HIT (High Intensiv Training)
Dette er vår tøffeste trening. HIT er en time med høy intensitet hele veien og du vil kjenne igjen momenter både fra klassisk styrketrening til harde intervalltimer. Alle dine fysiske kvaliteter utfordres, med betoning på utholdende styrke og kondisjon, spenst, eksplosivitet og hurtighet.

Se video av timen her:

HTML EMBED

TMI (Trening med instruktør)
Trene med instruktør i styrkerom er en ny måte å inspirere og utvikle våre medlemmers trening på. Du trener i gruppe og prøver nye øvelser og program sammen med en trenende instruktør. Han/hun velger mellom tre nivåer, grunnleggende, forsettende eller Intensivt og utfordrende.

Cirkelgym
Cirkelgym foregår i styrkerommet og er en gruppetreningstime der du trener individuelt ved ulike stasjoner/maskiner, under veiledning av en instruktør. Fokuset ligger på utholdende styrketrening med kondisjonstrening som en bonus. Sirkelen består av 14-20 øvelser for hele kroppen. Treningen passer både for erfarne og uerfarne.

Spinn Intervall
I spinn intervall kan du velge mellom tre varianter. Langintervall, kortintervall og pyramide. Enkelt sagt er dette bare tre forskjellige måter å bygge opp intervallene på så her kan du få god variasjon i intervalltreningen.

Nyheter fra ELIXIA

BUDOKON
Er en japanskinspirert treningsform som blander yoga med kampsport og meditasjon, under slagordet ”veien til en spirituell kriger”.

Treningsformen skal gi kroppen en komplett gjennomkjøring, fra rolig yogaoppvarming til energiske kampsportøvelser, før man avslutter med meditasjon. Fordelene med å trene Budokon er mange, du blir både sterkere og smidigere, samtidig vil du få økt kroppskontakt og koordinasjon. I tillegg er det en god anledning til skape rom for økt mental balanse.

Side2 testet BUDOKON hos Frontline Academy - Du må like nærkontakt

TRX
TrX sLyngetrenIng gruppetrenIng - stabilitet og styrke.

Dette er et treningsverktøy utviklet av en tidligere navy seal som trener hele kroppen. Du bruker kroppsvekten og to stropper for å gjøre flere hundre forskjellige øvelser. Vanskelighetsgraden tilpasses med vinkler, slik at du jobber utifra dine forutsetninger. Du jobber med styrke, balanse og fleksibilitet for å få en stabil og sterk kropp.

Cardio Dance
En enkel, morsom og energisk danseklasse med forskjellige dansestiler, jazz, street, hip hop, ragga, latino, sving – her er alt lov. Trinnene er enkle, musikken er drivende, og masse glede gir deg en danseklassene med stort treningsutbytte,

500 kcal
En gruppetime hvor forbrenning står i fokus. Ifølge Elixia er den effektiv, eksplsiv og utfordrende i tillegg til at den skal få deg ned i vekt. Ideelt for deg med mål om å ta av noen kilo. reklameres det. Hele ideen er at du skal presse deg til det ytterste på kortest mulig tid.

Nyheter fra SATS
ViPR
ViPR gir deg trening for hele kroppen med fokus på core-stabilitet og kondisjon. Svette og stølhet loves!

Vi testet ViPR: - Dere skal kjenne blodsmaken

NTC Get Strong
Funksjonell og utfordrende styrketrening med fokus på mage, rumpe og lår. Timen er tatt frem i samarbeid med Nike Training Club.

Side2 har testet Nike raining Club: - Din nye personlige trener

Yogalates
Den perfekte kombinasjonen av Yoga og Pilates.

Side2 har testet yogalates: Sterkere med yogalates


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.