RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Timingen og generøsiteten elendig

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige NOR Equities er mildt sagt lite begeistret for at Tandberg har senket innløsningskursen på opsjonene til konsernsjef Andrew Miller med 80 prosent
Gjensidige NOR Equities kommenterer i sin morgenpresentasjon i dag gårsdagens melding om at styret foreslår å kutte innløsningskursen for 1 million aksjer av Tandberg-sjef Andrew Millers store opsjonspakke til markedskurs, samt komme med en stor opsjonspakke også til øvrige ansatte til markedskurs.

Dette innebærer rundt 80 prosent lavere innløsningskurs, etter det voldsomme kursfallet for Tandberg-aksjen de siste månedene.

Gjensidige NOR Equities skriver at dette er "helt feil signal nå" og peker på at det gir en utvanning av oppsiden for aksjonærene.

- Vi har stor forståelse for at det er behov for nye incentivordninger i Tandberg nå og at en amerikansk toppsjef har høye lønnsforventninger. Likevel er timingen og generøsiteten elendig, heter det.

Meglerhuset mener Miller på ta et større ansvar for at selskapet har skuffet markedet og at det er urimelig å senke strike-kursen med 80 prosent.

- En strike på 30 eller 40 kroner ville indikert at ledelsen har tro på at selskapet virkelig vil gjøre "the best year ever", som Miller gjentok på tirsdag, heter det.

Strike-kursen skal etter forslaget fastsettes som markedskurs 10. april. I går sluttet Tandberg-kursen på 19,30 kroner, etter å ha falt fra en topp over 120 kroner i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere