RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- To Alfred Nobel, skål!

Foto: JEWEL SAMAD (AFP)
Sist oppdatert:
Obama fortalte at han nesten følte at han fortjente prisen etter å ha hørt Jaglands tale.

Barack Obama måtte naturlig nok holde en liten tale på banketten torsdag kveld, men gav med en gang klar beskjed om at den ikke kom til å bli like lang som den han hadde holdt tidligere på dagen:

- Dette har vært en ekstraordinær dag. Jeg har slitt meg ut med talen jeg holdt tidligere i dag, sa han med et smil.

Skrøt av Jagland
Han fortsatte med å fortelle forsamlingen at ingen var mer overrasket enn ham for å motta prisen, men gav samtidig skryt av den flotte talen som Thorbjørn Jagland hadde holdt.

Les også: Presse-Norge mobbet Jaglands engelsk

Jagland har fått mye kjeft for sin dårlige engelsk, men utover at han brukte mye tid på å forsvare prisen, har han fått lite kritikk for innholdet.

- Jeg sa til Jagland etter talen: Det var en flott tale, og jeg ble nesten overbevist om at jeg fortjente prisen, sa Obama.

Trakk frem sitt forbilde
Obama fortsatte med å snakke om Martin Luther King Jr., som han mente hadde hatt en helt og som hadde hatt en enorm påvirkning på verden.

- Han gav vind i seilene til en bevegelse som i stor grad er årsakene til at både jeg og Michelle står her i dag, sa han, med henvisningen på jobben Luther King gjorde for de svarte i USA.

Hilste til søsteren
Han hilset også til sin søster, som han gav masse skryt.

- Jeg vil ikke få henne til å gråte, men min søster er her i kveld. Det er verdt å si, at til en viss grad, er det takket være nettopp henne at jeg står her og kan motta denne prisen i dag, sa han.

Skålet for Nobel
Han avsluttet med å utbringe en skål til Alfred Nobel, som hannevnte at oppfant dynamitten, og at han neppe forstod hvilken enorme påvirkningskraft hans testamente har hatt på verden, med en ekstraordinær gjeng med folk som har mottatt prisene i hans navn.

Og det hele ble avsluttet med et eneste, men svært så viktig norsk ord:

- To Alfred Nobel, skål!

Norsk meny
Så kunne de sette seg ned å drikke god vine, og spise middag som bestod av reinsdyr, elg, torsk og akevitt-sorbé.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere