*Nettavisen* Nyheter.

- To fluer parret seg i øret mitt

Foto: Øyvind A. Olsen, Avisa Nordland

Surret i øret i et døgn.

I et helt døgn gikk Helge André Finnstein med en elskovssyk og etter hvert død flue inne i øret, skriver Avisa Nordland.

- Det var som et lite mareritt, sier steigenmannen om den uvanlige hendelsen til an.no. Den startet da han våknet om morgenen sist søndag.

- Da hadde to fluer krøpet inn i øret på meg og deretter funnet ut at de skulle parre seg. Det var et forferdelig liv. Det hørtes ut som om fluene holdt til midt inne i hodet mitt. Jeg klarte å få tak i en av dem og fikk avlivet den. Den andre krøp imidlertid lenger inn i øret og var umulig å få has på, forteller Finnstein som bor på Engeløya i Steigen.

Miksmaster
Den fortsatt levende flua klarte å skape forferdelig mye bråk. Finnstein fikk samboeren sin til å helle vann inn i øret i håp om at flua skulle krype ut.

- Da steg i stedet lydnivået enda mer. Det hørtes ut som om en miksmaster på maks fart før det ble stilt og flua døde, beretter Finnstein med et lite smil.

Historien stopper imidlertid ikke der. Samboeren prøvde å få ut flua, men klarte ikke å finne den. Da var det ikke annet å gjøre enn å dra til Nord-Salten Legevakt på Innhavet i nabokommunen Hamarøy. Der ble det enda mer surr.

- Legen der gjorde sitt beste, men hadde absolutt ingenting av utstyr å hjelpe seg med for å få ut flua. Jeg måtte derfor dra hjem igjen sammen med flua, forteller Finnstein .

Spylt ut
Mandag morgen dro han på legekontoret i Steigen. Der hadde de utstyret i orden og der kunne en av legesekretærene hjelpe den uheldige steigværingen med å få spylt ut flua, uten at det var behov for assistanse av lege.

- Så snart flua var ute fikk jeg heldigvis hørselen på øret tilbake. Det var jeg glad for. Like glad er jeg ikke over at legevaktkontoret på Innhavet er så dårlig utstyrt. Dette er et kontor som dekker tre kommuner. Det er ille at det ikke har såpass med utstyr at det går an å få hjelp til å løse problemer som mitt, sier Finnstein, og legger til:

- Noe av det siste jeg hadde forventet var å få to elskovssyke fluer inn i øret mitt. Enda mer uventet var det at den ene skulle bli værende der i over ett døgn.

Får mer utstyr
Kommuneoverlege Crister Hedenberg i Hamarøy bekrefter at legevaktkontoret på Innhavet mangler en del utstyr.

- Dette har vært påpekt i flere år og nå er oppgraderinger på gang, men dette tiltaket er ikke nødvendig for å fjerne en død flue i et øre. Problemet burde uansett kunne blitt løst. Såpass med utstyr er det tross alt på kontoret, blant annet pinsetter. Øregangen er jo heller ikke så dyp, sier en lettere oppgitt kommunelege.

Les flere saker fra Avisa Nordland!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag