- To jenter (9) falt i sjøen

Foto: Rita Sætran (Tidens Krav)

To jenter falt i sjøen utenfor Kristiansund. Begge er fløyet til sykehus. Tilstanden er uavklart.

08.03.10 00:07

Ved 18.45-tiden søndag kveld fikk politiet melding om at flere jenter hadde havnet i sjøen utenfor Kristiansund. Både politi, redningshelikopter og båter ble satt inn i søket.

- De to falt i vannet i et område som heter Karihola. Politiet fikk meldingen klokken 18.43, sier operasjonsleder Harald Rønning ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

- Får intensiv behandling
Ved 21-tiden opplyste politiet til Nettavisen at begge jentene er funnet og er fraktet til sykehuset i Kristiansund med helikopter.

- Begge er funnet og det ble med en gang satt i gang livreddende tiltak. Men jeg kan ikke gå noe nærmere inn på tilstanden. Jentene får nå intensiv behandling på sykehuset og situasjonen er uavklart, sier Rønning til Nettavisen.

- Tre jenter var på stedet
- Det er snakk om tre jenter som har vært på stedet, alle i 9-årsalderen. To av dem har falt i vannet, uklart hvordan, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Bjørn Jarle Åmlid, til Nettavisen.

- Politiet ble varslet fordi noen ungdommer hørte skrik fra området. De varslet politiet. Og da politiet kom til stedet, så kom politiet over den tredje jenta som fortalte hva som hadde skjedd, sier Åmlid.

- Trolig har de blitt tatt av en bølge mens de sto på et svaberg, sier redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen til NTB.

- Det at de ble tatt av en bølge er den mest sannsynlige forklaringen, sier operasjonsleder Rønningen til Nettavisen.

Kristiansund sykehus opplyser sent søndag kveld at tilstanden for begge jentene er livstruende og ustabil. Sykehuset opplyser at det drives gjenoppliving av begge jentene.

Lekte ved sjøen
Avisen Tidens Krav skriver at de tre barna skal ha lekt ved sjøen i Karhola da to av dem falt i sjøen. Den ene klarte å ta seg i land på egen hånd, mens de to andre ble liggende i vannet.

- Den tredje jenta er uskadd, sier operasjonsleder Harald Rønning ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

Både Sea King-helikopter, redningsskøyte og andre båter deltok i søket. Røde Kors og personell fra politiet deltok også i søket.

Funnet av forsvarets båt
Ifølge TK deltok redningsskøyta Erik Bye i aksjonen. De opplyser til avisen at det var en såkalt mob-båt (mann over bordbåt) fra forsvarets MS HU. Sverdrup som fant den siste jenta.

I tillegg til disse to fartøyene deltok Los 102 i aksjonen.

Foto: Tidens Krav

Foto: Tidens Krav

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.