*Nettavisen* Nyheter.

- Tok med gutt til prostituerte

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Ny pågripelse av barnevernansatt i Oslo.

Torsdag opplyste Oslo-politiet i en pressemelding at de hadde pågrepet tre personer tilknyttet en privat barnevernsinstitusjon, og at alle var siktet for omsorgssvikt av en 16 år gammel barnevernsgutt.

Blant annet skal gutten ha fått tilsendt sexbilder. Han skal også ha blitt tatt med til prostituerte - og fått råd om dop.

Ny pågripelse
Barneverninstitusjonen, Velferd AS, er også siktet i saken.

Nå melder NRK at ytterligere en miljøarbeider er pågrepet i saken.

To av dem som ble pågrepet torsdag, har jobbet som miljøarbeidere ved institusjonen, mens den tredje som ble pågrepet har en ledende rolle i selskapet, opplyser politiet.

De tre som ble pågrepet i går, er sluppet ut etter at de er blitt avhørt.

- Kan ikke dra tilbake
Gutten har de siste månedene vært på flukt.

- Jeg kan ikke dra tilbake til et sted der jeg blir ødelagt, sier 16-åringen til NRK.

Velferd AS er et privat selskap som utfører helse- og sosialtjenester på oppdrag fra stat eller kommune.

De skriver på sine nettsider at de har to små bofellesskap/institusjoner sentralt i Oslo, og at de holder til i romslige moderne leiligheter og har plass til to ungdommer.

«Institusjonene er bemannet med våre høyt kvalifiserte miljøterapeuter. Den enkeltes behov, mål og ønsker bør alltid komme i første rekke», står det på deres nettside.

Politiet: - Svært alvorlig
Bakgrunnen for pågripelsen er en politianmeldelse fra en bydel i Oslo, og opplysninger fra den 16 år gamle gutten som har vært plassert av barnevernet i barnevernsinstitusjonen.

- Politiet ser svært alvorlig på saken og har gitt den høy prioritet. Dersom påstander om de enkelte siktedes atferd viser seg å medføre riktighet, innebærer dette en alvorlig omsorgssvikt overfor et barn som det offentlig har overtatt omsorgen for, sier politiadvokat Sturla Henriksbø, som er påtaleansvarlig i saken.

Saken etterforskes ved Grønland politistasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.