*Nettavisen* Nyheter.

- Tok mobilfoto av offeret

Etter å ha bundet og skamslått Asbjørn Hvidevold (60), skal den siktede 26-åringen ha tatt frem mobiltelefonen sin og tatt bilde av den døende 60-åringen.

27.10.05 08:49

Ifølge VG skal 26-åringen deretter ha vist bildene til sin 61 år gamle far, som ifølge politiet var «oppdragsgiver» for 26-åringen.

Hvidevold ble sist tirsdag skamslått og forlatt for å dø i sitt hjem på Sæbøvik på Halsnøy. 26-åringen og hans 61 år gamle mann er, sammen med en 19-åring, siktet for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Opplysningene om fotograferingen skal ifølge VG ha kommet frem i lange avhør tirsdag, en uke etter drapet.

Penger
Den 61 år gamle faren nekter fortsatt for å ha noen befatning med drapet på Hvidevold, men skal i politiavhør ha innrømmet å ha gitt en større pengesum til sønnen dagen etter drapet. Han hevder disse pengene var betaling for lovlig utført arbeid sønnen hadde gjort, og har ingen sammenheng med drapet, skriver Bergens Tidende.

61-åringen skal være fortvilet over det som har skjedd, og hevder han ikke forstår at sønnen har gjort dette. Men den siktede 19-åringen har i avhør forklart at 61-åringen ble holdt godt informert hele kvelden. Far og sønn skal ha snakket sammen flere ganger på telefonen, både før og etter drapet.

Etter drapet kjørte 26-åringen og hans medsiktede 19 år gamle kamerat til 26-åringens leilighet i Sandviken. Dagen etter kjørte de til 61-åringens hus på Austevoll, der 26-åringen gikk inn i huset til sin far. Litt etter kom han ut med 2000 kroner til 19-åringen, et beløp han hevder han var lovet for å være sjåfør på turen til Halsnøy.

- Min klient nekter straffskyld for drap. Han har ikke vært inne i huset, sier 19-åringens forsvarer, advokat Odd Drevland, til VG.

26-åringen skal ha svært dårlig økonomi og flere inkassosaker hengende over seg, skriver BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.