*Nettavisen* Nyheter.

- Tok snarvei med Da Vinci-kode

Advokatene til forfatterne av «Hellig blod, hellig gral» sier de ikke ønsker seg monopol på ideer, men at det er mengden av detaljer og ideer de reagerer på i Dan Browns «Da Vinci-koden». Rettssaken fortsetter i dag.

28.02.06 10:06

Mandag startet rettssaken der forfatterne av «Hellig blod, hellig gral», Michael Baigent og Richard Leigh, saksøker «Da Vinci-kode»-forfatter Dan Brown og forlagshuset Random House for det de mener er utstrakt «intellektuelt tyveri».

Brukt som underlag
Brown, som tidligere har sagt at «Hellig blod, hellig gral» var en av bøkene som ble brukt som research da han skrev, var selv tilstede i rettssalen. Den mediesky forfatteren satt ifølge AFP ydmykt og hørte på Baigent og Leighs advokat, Jonathan Rayner James' innledning.

LES OGSÅ: Avviser filmutsettelse

Kopierte for mye
James sier at de to forfatterne av «Hellig blod, hellig gral» ikke er ute etter å skaffe seg monopol på ideene, men hevder at Dan Brown, og hans kone Blythe Brown, som gjør mesteparten av hans research, tok snarveier og kopierte store deler av teorier fra «Hellig blod, hellig gral»

- Markeringene og notatene Blythe Brown gjorde fra «Hellig blod, hellig gral» er mye mer omfattende enn i andre bøker, hevdet James.

Han mener til og med enkelte setninger er merkelig like.

Ikke sanne teorier
Brown selv avviste overfor media at han reproduserte det «Hellig blod, hellig gral» fremlegger som overveiende sannsynlig i diskusjonen om Jesus og Maria Magdalena og at Jesus ikke døde på korset.

- Å si at Jesus var gift er en ting, men å si at Jesus ikke døde på korset går mot alt det kristendommen står for, sier Brown.

Brown skal forklare seg for retten i neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.