RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tolv drept etter store eksplosjoner på Kypros

Foto: Christos Theodoridis (Ap)
Sist oppdatert:
To beholdere med eksplosiver skal ha tatt fyr på militærbase.

Tolv personer skal være drept og minst 30 personer skal være skadd etter store eksplosjoner på militærbasen Evangelos Florakis mellom kystbyene Limassol og Larnaca sør på Kypros, melder BBC.

Eksplosjonen rammet øya mandag morgen klokken 05.00 norsk tid.

Er du på Kypros? Kontakt Nettavisen på +47 21 00 60 10, vaktsjef@nettavisen.no - eller send SMS/MMS med kodeord TIPS til 2242!

Blant de døde er fem brannmenn og to seilere, melder CNN.

To beholdere med eksplosiver skal ha tatt fyr, forteller en talsmann for politiet til nyhetsbyrået CNA. Det skal ha vært 98 containere i depotet.

Brannen skal fortsatt ikke være under kontroll. Det antas at eksplosjonen skjedde i et område hvor ammunisjon beslaglagt fra et fartøy på vei til Syria fra Iran i 2009 hadde blitt dumpet, melder Sky News.

- Det et antall døde og flere er skadet, men på dette tidspunktet kan vi ikke si hvor mange, sier Forsvarsdepartementets talskvinne, ifølge lokale medier.

Strømbrudd
Eksplosjonene skal ha ført til et omfattende strømbrudd. Den største kraftstasjonen på øya har blitt slått ut, og dette forårsaker et omfattende strømbrudd. Kraftstasjonen vil være nede mandag. Nå forsøker øyas to mindre kraftstasjoner å dekke etterspørselen etter elektrisitet.

Se video fra Kypros fra CNN her:

- Landsby er blåst vekk
Norske Tom befinner er på Kypros.

- Det skjedde like ved et kraftverk som forsyner halve øya med strøm, der det har vært lagret noen containere med ammo som ble beslaglagt fra et skip for et par år siden. Det er ekstremt varmt her, og de skal ha fått beskjed om å kjøle ned containern, sier Tom til Nettavisen.

- Rapportene jeg har fått er at en liten landsby i nærheten er blåst bort, og folk på motorveien en halv kilometer unna skal ha fått blåst inn vinduene sine, sier han.

Han forteller at strømmen forsvant der han oppholder seg på morgenkvisten, men at den nå er tilbake.

Omfattende skader
Statlig fjernsyn melder at eksplosjonene forårsaket omfattende skade på eiendommer i område og førte til skogbranner i nærheten.

- Vi kan ikke vudere omfanget av skadene, men det er katastrofe av bibelsk omfang, sier en talsmann ved militærbasen til Reuters.

Et vitne fortalte nyhetsbyrået Reuters at stedet ser ut som stedet har blitt rammet av en massiv bombe. Veier som fører til militærbasen har blitt sperret av, ingen har lov til å komme dit eller forlate området.

- I dag er en svart dag for det kypriotiske demokratiet og dets folk på grunn av tap av liv av våre landsmenn og skader. Jeg gir mine kondolanser til familiene til de som døde, sier president Demetris Christofias.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere