*Nettavisen* Nyheter.

- Tone favoriseres!

FAVORISERES: Tones gladsang spilles mye på NRK, noe andre Melodi Grand Prix-finalister liker dårlig.

FAVORISERES: Tones gladsang spilles mye på NRK, noe andre Melodi Grand Prix-finalister liker dårlig. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Sinte medfinalister liker dårlig at «Butterflies» brukes som kjenningsmelodi i NRKs VM-studio.

17.02.09 20:47

(SIDE2): NRK blir anklaget av Melodi Grand Prix-deltakere for å favorisere Tone Damli Aaberge, skriver VG Nett.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

De siste dagene har nemlig kanalen brukt Tones Grand Prix-bidrag «Butterflies» som innlednings og avslutningsmelodi for sine VM-sendinger. I tillegg ble det vist et klipp av Tone Damli Aaberge i VM-sendingen på lørdag, melder avisen.

Favorisering
Andre deltakere reagerer kraftig på denne favoriseringen.

- Dette er lite gjennomtenkt av NRK, jeg synes det er forkastelig, sa Melodi Grand Prix-finalist Espen Hana til VG Nett.

- Det er helt hårreisende at NRK ikke skjønner selv at dette blir helt feil i forhold til de andre finalistene, fortsatte han.

Grosvold-gjest
Han reagerer også på at NRK har favorisert Tone i andre sammenhenger. For eksempel var hun gjest på programmet Grosvold og spilles mye på radioen.

Også Thomas Brøndbo klager på at Tone nå kan ha et fortrinn i finalen på lørdag.

- Favorittene Tone Damli Aaberge og Alexander Rybak går igjen over alt i mediene. NRK burde ha kjørt like linjer for alle deltakerne. Jeg blir stoppet på gaten hjemme i Namsos av folk som lurer på hvorfor ikke jeg blir spilt på radioen, når enkelte andre deltakerne spilles hele tiden, sa Thomas Brøndbo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.