- Topplederne signerer felles erklæring om Ukraina

Russlands president Vladimir Putin, Frankrikes president François Hollande, Tysklands statsminister Angela Merkel og Ukrainas president Petro Porosjenko er samlet i Minsk i Hviterussland for å meisle ut en våpenhvile for Øst-Ukraina.

Russlands president Vladimir Putin, Frankrikes president François Hollande, Tysklands statsminister Angela Merkel og Ukrainas president Petro Porosjenko er samlet i Minsk i Hviterussland for å meisle ut en våpenhvile for Øst-Ukraina. Foto: Vasily Fedosenko (Reuters)

Ukraina, Russland, Frankrike og Tyskland skal være enige om en felles erklæring.

11.02.15 21:08

Ukraina, Russland, Frankrike og Tyskland er enige om en felles erklæring der de støtter Ukrainas uavhengighet og territorielle integritet, ifølge en kilde i den ukrainske delegasjonen.

Ifølge kilden skal den såkalte kontaktgruppen for Ukraina, som inkluderer russiske og ukrainske myndigheter samt Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), forberede et separat dokument hvor partene i konflikten skal forplikte seg til våpenhvileavtalen signert i september i fjor.

Frankrikes president François Hollande, Tysklands statsminister Angela Merkel, Ukrainas president Petro Porosjenko og Russlands president Vladimir Putin er onsdag i den hviterussiske hovedstaden Minsk for å meisle ut en våpenhvile for Øst-Ukraina.

Porosjenko og Putin håndhilste kort da de møtte hverandre onsdag. Møtet startet i 18-tiden, og det var uvisst hvor lenge det ville vare. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.