*Nettavisen* Nyheter.

- Toppoffiser truet ikke marinejegere

Oslo (NTB): Toppoffiseren som ble beskyldt for å true tillitsvalgte marinejegere med telefonavlytting, blir renvasket i en internrapport i Forsvarsdepartementet, skriver Bergens Tidende.

Departementet har gransket den såkalte varslersaken der to av marinejegernes tillitsvalgte hevdet de ble truet til taushet i striden om å slå sammen spesialstyrkene til én felles styrke.

Sjefen for spesialoperasjonsavdelingen i Forsvarsstaben, brigader Karl Egil Hanevik, ble anklaget for å ha sagt noe sånt som: «Er du også en av disse hardlinerne som driver og ødelegger prosessen? Du må bare være klar over at selv om MJK-ansattes telefoner ikke er avlyttet, er det ikke umulig at dette vil bli gjort i tiden som kommer». Selv hevder han aldri å ha kommet med noen trussel. Og nå får han støtte av Forsvarsdepartementets internrevisjon, skriver Bergens Tidende.

- Jeg har aldri truet noen. Jeg er derfor tilfreds med konklusjonen i rapporten, sier Hanevik i en e-post til avisa.

Striden om sammenslåingsplanene endte med at forsvarssjef Sunde oppga prosjektet og valgte å beholde Marinejegerkommandoen og Forsvarets spesialstyrker som separate taktiske avdelinger der de er lokalisert i dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.