*Nettavisen* Nyheter.

- Tragikomisk at PST stanser åpningen

Foto: Henrik Arneberg (Mediehuset Nettavisen)

Frp-byråd får ikke oppfylt sin store drøm før valget.

10.09.11 18:41

Søndag 11. september, dagen før valget, skulle idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) ha åpnet nye Dælenenga kunstgressbane i Oslo.

Men nå må åpningen utsettes, fordi Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bokstavelig talt har vært på banen.

- Banen skulle egentlig åpnet i morgen, men det blir det dessverre ikke noe av, sier Kallmyr til Nettavisen.

- Ikke farlig, men tragikomisk
PST har nemlig beslaglagt svært så viktige deler til kunstgressdekket, sekker med såkalte granulater - gummikuler som gjør det mykt å tråkke på kunstgressbanen.

- Det er snakk om store sekker på til sammen flere tonn, og de hadde akkurat samme type sekk som kunstgjødsel, og derfor har PST beslaglagt de sekkene, forteller Kallmyr.

- Vet dere hvor sekkene er blitt stanset?

- Det vet vi ikke, men vi har bare fått høre at de er blitt tatt av PST. De skal nå gjennomsøke sekkene, og har sagt til oss at det vil ta en eller to uker før de er ferdig, sier han.

- Hva tenker du om at PST stanser åpningen kunstgressbanen?

- Det er jo ingen farlig sak, men vi synes jo det er litt tragikomisk, sier idrettsbyråden.

- Var symbolsk for oss
Kallmyr synes det er synd at de ikke rekker å åpne banen før valget på mandag.

- Jeg synes det er bra PST gjør jobben sin, selv om det gikk utover min store drøm om å få åpne vår 40-ende kunstgressbane i denne perioden, sier han, og legger til:

- Vi gledet oss til åpningen, for det var symbolsk for oss. Men nå få vi heller smøre oss med litt tålmodighet i en uke eller to før barna på Grünerløkka kan slippe til på kunstgressbanen.

- Det er ikke morsomt
Grüner Fotball IL har nå sendt ut et brev til involverte parter, der de informerer om at åpningen må utsettes.

«Det er med tungt hjerte jeg må informere om at gjenåpningen av Dælenenga kunstgress må utsettes. Det er ikke noe morsomt, men jeg håper på forståelse for at vi har møtt på en overmakt når dere hører hvorfor vi ikke blir klare til 11. September», skriver styrelederen i klubben, Jon Hernæs.

«Vi har blitt underrettet om at alt granulatet, altså de gummikulene som skal ligge på kunstgresset for at det skal bli mykt, er beslaglagt av PST. Altså Politiets Sikkerhets Tjeneste. Årsaken er at de kom i samme type sekk som kunstgjødsel, og innkjøp av store kvanta- det er snakk om noen tonn- av slikt materiale, av naturlige årsaker følges nøye opp av PST etter sommerens terroranslag. De vil ikke slippe granulatet før samtlige sekker er gjennomsøkt», står det videre i brevet.

Dælenenga kunstgressbane ble anlagt i 1997, men banen har fått nytt dekke som nå bare mangler gummikulene som PST har beslaglagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.