*Nettavisen* Nyheter.

- Trailersjåfører sender meg takkebrev

Foto: Linn Sollied Madsen (Side2)

Eyvind Hellstrøm gjør livet på veien lettere å leve.

(SIDE2:) Eyvind Hellstrøm er tilbake med en ny sesong av «Hellstrøm rydder opp», og det er tydelig at folk har fulgt med.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Stedene som har meldt seg på denne gangen har vært mye mer oppmerksom på at de må vaske kjøkkenet før vi kommer på besøk, humrer mesterkokken.

Suksess med fem av ti
Han er midt i filmingen av program nummer ti i den nye sesongen, der han skal prøve å redde restauranten «Chocolat», for anledningen omdøpt til «Jerome».

Hellstrøm selv er stolt av at fem av ti restuaranter han forsøkte å få på beina igjen i forrige sesong, kom seg styrket ut av opplevelsen.

- Det handler ikke bare om hva jeg gjør, det handler mye om potensiale. At de som driver plassen har en tydelig vilje og bein i nesa. Andre er helt håpløst tafatte, og da går det ikke, forteller han.

- Det er viktig å vite at det ikke er nok å ha en drøm om å drive et spisested. Man må i tillegg ha fagkunnskap og vite hva man driver med. Entusiasme i seg selv er ikke nok, advarer han.

Banner alikevel
«Hellstrøm rydder opp» er basert på serien «Ramsay's kitchen nightmares», der den britiske kokken banner og skriker seg gjennom episodene. Hellstrøm uttalte før sin første sesong at «Ingen skal få meg til å banne på TV», en uttalelse han måtte bite i seg ganske så kjapt.

- Ja, det var jo noe jeg sa før vi startet, og jeg visste hvordan det er, ler han.

- Det er ikke alltid vi er enige om hvordan ting skal gjøres og da skapes det frustrasjon og blir høy temperatur. Men så mye skriking og banning blir det heller ikke. Vi har ikke kultur for det i Norge, sier han

Populær
Han tror serien er populær, nettopp fordi den er realistisk.

- Vi møter mennesker som har de kjipt og jeg skal prøve å hjelpe. Dette er jo ikke skuespill, påpeker han.

- Det er derfor jeg tror serien har mange seere blant både kvinner og menn, unge og gamle, fordi det er så virkelig.

Takkebrev
Hele 263.000 seere fikk med seg sesongpremieren på «Hellstrøm ordner opp» denne uken, og han er aller mest populær blant kvinner i alderen 20-34 år.

- Vet du, jeg får feedback fra all slags folk. 12 åringer stopper meg på gata, og trailersjåfører skriver meg takkebrev. Jeg får ros for at jeg inspirerer til bedre mat på veiene, ler han.

Se «Hellstrøm rydder opp» på TV3, torsdager klokka 20.30

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.