RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tråkket på landmine mens hun plukket blomster

Sist oppdatert:
TV-aksjonen: Vålerenga-legenden Jim ”Jimmern” Mathinsens mor gikk på en mine i Oslo.

Se intervju med Jimmern på VIF TV

Torsdag arrangerte Vallhall treningssenter sykkelmaraton til inntekt for TV-aksjonen. Årets TV-aksjon er tildelt Norsk Folkehjelp og arrangeres søndag 23. oktober. De innsamlede midlene skal gå til arbeidet med å rydde miner og klasebomber som ligger igjen etter krig og konfikt. Jim Marthinsen, som voktet buret for Vålerengas hockeylag over 500 ganger, var en av deltakerne og har selv opplevd at nære familiemedlemmer har blitt skadet av landminer.

- Det var rett etter krigen, moren min var 14-15 år. Sammen med en venninne plukket hun blomster på Brannfjell, rett overfor Ekebergsletta. Da tråkket venninnen hennes på en landmine. Venninnen mister beinet, mens moren min fikk store skader i det ene beinet, forteller han til VIF TV.

- Jeg har fått det tett innpå livet, så det er morsomt å kunne stille opp for en sånn sak. Hvis man kan være med på å bidra til at det blir fjernet flere miner, er det ingenting som er bedre enn det.

Se intervju med Jimmern på VIF TV

Norsk Folkehjelp skal bruke pengene fra TV-aksjonen til å rydde miner og klasebomber i Laos, Vietnam, Sudan, Guinea Bissau, Bosnia-Hercegovina, Libanon og Tadsjikistan. Millioner av udetonerte bomber utgjør daglig en trussel for mennesker i disse landene.

Bare i Laos ligger det igjen 80 millioner klasebomber etter Vietnam-krigen!

TV-aksjonen "Vi rydder for livet" har som mål å gjøre hverdagen trygg for millioner av mennesker som daglig lever med frykten for å miste sine barn og egne liv. Med pengene fra TV-aksjonen vil det sette oss i stand til å hjelpe millioner av mennesker til et tryggere liv.

Aksjonen skal også fokusere på arbeidet Norsk Folkehjelp gjør når de graver frem og uskadeliggjør miner og klasebomber.

Når en mine ryddes, er den borte for alltid! Jo flere penger Norsk Folkehjelp får inn, jo flere miner og klasebomber vil bli fjernet.

Les mer på http://www.tvaksjonen.noeller http://www.tva2011.no

Registrer deg som bøssebær her http://www.blimed.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere