*Nettavisen* Nyheter.

- Tre kommisjonsmedlemmer kritiske til Breivik-rapport

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Oslo (NTB): Minst tre av de sju ekspertene som skal vurdere rapporten om Anders Behring Breivik, er kritiske til rettspsykiaternes arbeid, ifølge NRK. Kommisjonens vurdering framlegges først før nyttår.

21.12.11 21:25

Den rettsmedisinske kommisjon skal vurdere rapporten som ble levert av de rettspsykiatrisk sakkyndige den 29. november. Denne rapporten er omstridt siden den konkluderer med at Breivik er psykotisk og at han dermed ikke kan straffes med vanlig fengsel.

Kommisjonen består av sju psykologer og psykiatere, og nå skal minst tre av dem ha store innvendinger mot rapporten. Ifølge NRK er spesielt nestlederen Gunnar Johanessen er kritisk til konklusjonen om at terrorsiktede er psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig.

Det er uenighet om Breivik ikke er psykotisk. Andre er kritiske til at Breiviks ideologiske overbevisning ikke er diskutert i rapporten.

Rapporten fastslår dessuten at Breivik lider av total funksjonssvikt - noe det også er uenighet om. Rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim blir nå trolig bedt om tilleggskommentarer til rapporten.

Kommisjonen skulle etter planen fullføre sin vurdering før jul, men har nå som mål å få den ferdig før nyttår. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.