- Trekk tenner - så blir du tynnere

Den svenske Top Modell-deltakeren Arwen Bergström (19) forteller om håreisende krav hun har fått som modell.

29.11.06 11:45

(SIDE2): - Trekk ut fire tenner, så får du et smalere ansikt.

Det er et av de mange kravene hun har blitt stilt ovenfor i løpet av sin modellkarriere, skriver Expressen. Bergström fortalte om sine opplevelser på et seminar for kvinner der 1.000 tilhørere var samlet i forrige uke.

Ble mobbet
Den unge modellen er 180 centimeter høy og veier 66 kilo. Likevel har hun fått tilbakemeldinger på at hun er for tykk for modellbransjen.

- Byrået sier jeg må gå ned syv kilo til. Jeg er tynn, men tydeligvis ikke tynn nok, sier hun i intervjuet.

Hun forteller at hun tidligere har blitt mobbet av medelever for at hun var for tynn. På skolen opplevde hun at «anoreksioffer» ble tagget på skapet hennes.

Slankekrav
Som 15-åring ble hun oppdaget av en modellspeider på språkreise i Frankrike. Da fikk hun beskjed om å ta av noen kilo, og hun reiste hjem og slanket seg før hun som ungdomsskoleelev reiste til Milano.

- Men når jeg kom dit sa de «du har jo valpefett fortsatt»Jeg løp rundt på castinger og i etterkant ser jeg at det var den verste tiden i livet mitt, sier 19-åringen.

Fortsetter som modell
Til tross for den hårreisende behandlingen hun har fått forsøker den unge jenta fortsatt å slå gjennom som modell. Nylig kvalifiserte hun seg til den svenske finalen i «Supermodel of the world».

Først må hun imidlertid gå ned noen kilo.

- Jeg har bestemt meg for å forsøke, sier hun ifølge svenske Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.