RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trenger mer olje hvis prisen skal ned

Sist oppdatert:
Det er kun mer olje til markedet som vil kunne senke oljeprisen fremover mener en analytiker i det amerikanske energidepartementet
- Vi ser fortsatt behov for en betydelig økning (i produksjonen, red. anm.), sa analytiker Joanne Shore i det amerikanske energidepartementets analyseavdeling EIA på det årlig møtet i til forening for petrokjemi og raffinerier i USA i går. Det melder Dow Jones Newswire.

Kommentaren hadde sitt utgangspunkt i den siste oppdateringen fra EIA på utsiktene for oljemarkedet som kom sist uke. Der økte EIA sine oljeprisestimater og etterspørselsestimater, samtidig som de så seg nødt til å jekke ned anslaget for forventede produksjonsøkninger utenfor oljekartellet OPEC.

EIA meldte i sin seneste månedsrapport at de nå forventer at oljeprisen vil holde seg i den øvre delen av 40 dollartallet de to neste årene.

Ifølge Shore ble overskuddskapasiteten i oljemarkedet som har vært tilgjengelig i tidligere år brukt opp, noe som førte til en økt tilstramming i markedet.

Hun avviste EIAs tidligere konklusjoner om at begrenset raffinerikapasitet og flaskehalser i oljestrømmen og økt etterspørsel var driverne for oljeprisen i fjor.

- I 2004 var nok ikke raffineriproblemer en så betydelig faktor som vi trodde tidligere på året, sa Shore ifølge Dow Jones, men understreket at det er behov for økt raffineringskapasitet.

- Ball du bør holde øynene på er råolje, sa Shore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere