- Trenger støtte fra liberale meningsfeller

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Inger Lise Hansen får støtte fra Kristin Aase. - KrF trenger en åpen debatt, mener hun.

Det tidligere medlemmet av sentralstyret i KrF, Kristin Aase, støtter utspillet fra nestleder i partiet, Inger Lise Hansen. I en kronikk i Aftenposten hevder hun at KrF trenger en mer åpen debatt mellom fløyene i partiet.

Aase påpeker at Hansen nå trenger støtte fra sine liberale meningsfeller. Hun mener også at nestlederen har satt sitt politiske liv på spill, for å få KrF til å ta noen avgjørende grep når de nå skal utforme en politikk for fremtiden.

«Hennes politiske utspill i Aftenposten søndag, der hun utfordrer KrF på tradisjonelle kjernesaker, kan også tolkes som en ren kjærlighetshandling for å redde partiet fra en stille død. Men jeg er redd for at det av mange blir sett på som et svik. »

Aase påpeker at det å skape en intern kultur som tåler diskusjoner om politiske veivalg i det åpne rom, er avgjørende for partiene i fremtiden.

«Lukkede prosesser gir rom for maktmisbruk i stor målestokk. KrF med sin kristne bekjennelsesplikt må spesielt passe seg for lukkede prosesser», heter det i innlegget fra Aase.

Les hele kronikken her.

Kristin Aase var selv spådd en lysende karriere i partiet på 80-tallet, men da hun i 1989 tok hun til orde for selvbestemt abort ble det bråk. Hun ble i løpet av prosessen som fulgte stengt ute fra sentrale verv i partiet, noe som bidro til å sette en stopper for hennes politiske karriere. Hun trakk seg ut av partiet samme år.

Bondevik tok i ettertid en viss selvkritikk for behandlingen hun fikk. I ettertid har Aase uttalt at partiet den gang ikke var modent for hennes holdninger. Hun har etter sin politiske karriere arbeidet for flere ideelle organisasjoner, blant annet Kirkens Bymisjon og Fretex.

(Kilde: Wikipedia)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.