Gå til sidens hovedinnhold

- Trening kan gi migrene

Hard trening over tid kan gi migrene.

(SIDE2): I 1997 besvarte 22.000 mennesker uten migrene eller hodepine på spørsmål om treningsvaner og livsstil. Elleve år etterpå er det de som har vært «flinkest» til å trene hardt som oftest har utviklet migrene. Det skriver forskning.no, mandag.

Derimot hadde den gruppa som trente lite, oftere «vanlig» hodepine og andre helseplager enn gruppen med tøffe mosjonister, viser studien.

- Resultatene viser at migrene står i en særstilling i forhold til annen hodepine, og må tas spesielle hensyn til når man trener, sier overlege ved Nasjonalt Kompetansesenter for hodepine, Knut Hagen til nettstedet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Overfølsomhet hos migrenepasienter
Nye tall viser at 22 prosent av migrenepasienter oppgir at trening akutt trigger anfall hos dem.

- Migrenepasienter har ofte en overfølsomhet overfor noe som utløser anfallet; for eksempel fysisk aktivitet. Det er ingen som vet riktig hvorfor dette utløser migrenen, men vi vet at hard trening svekker immunforsvaret, sier legen.

For å styre unna migrene bør du unngå å ta deg helt ut under økta.

Fridager kan gi migrene
En annen studie viser at det fins enkelte hodepinetriggere og for dem som sliter med migrene kan blant annet fridager utløse migrenen. Årsaken er den brå nedgangen av stresshormoner og kroppen reagerer ved å utløse nevrotransmittere som for/får blodårene til å trekke seg sammen og utvide seg, samtidig som de sender ut andre kjemikalier som utløser smerte, ifølge helsenett.no .

Les hele saken her: Dette trigger hodepine

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene