RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trist å våkne denne mandagen

Foto: Sina Jahanbakhsh (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det er mange grunner til å hate denne mandagen, mener forskere som har analysert britiske Twitter-meldinger. Men hos nordmenn kan det tyde på at været er den verste fienden.

Forskere har analysert over to millioner britiske tweets postet i januar, for å finne ut når det er mest mismot og nedstemthet blant folk. Og de har kommet fram til at Blåmandagen, den er i dag.

Les også: I dag er årets største drittdag

Men hva mener folk på gata? Nettavisen har tatt turen ut i Oslo sentrum for å lodde stemningen på denne dagen.

- Det er alltid trist å våkne til en mørk dag. Det hadde vært mye bedre med litt snø ute. Jeg savner også det kalde vinterværet, sier Janne Larsen (35), som er på vei hjem fra tannlegen.

- Heldigvis er jeg i svangerskapspermisjon og slipper å stå opp til jobb i januar, legger hun til.

- Ikke annerledes
En blid Ibrahim Mohammed (40) var på jobb klokken 05.45 mandag morgen for å åpne Narvesen-kiosken på Oslo Jernbanetorget T-banestasjon.

- Denne mandagen er ikke annerledes enn de andre dagene. Jeg tror det som gjør folk ulykkelig er været. Litt snø, så smiler alle, sier Mohammed.

40-åringen understreker at han ikke har noe i mot en mild vinter selv.

- Nå kan de angre

I likhet med Janne Larsen, synes også Lars Kymell (65) at været kunne vært bedre. Han er helt enig med de britiske forskerne om at januar og kanskje spesielt denne mandagen er en trist dag av forskjellige årsaker.

- Jeg tror de som hater denne mandagen aller mest er de som brukte alt for mye penger på julegaver i år. Nå kan de angre, sier 65-åringen, som selv mener han har brukt minimalt med penger i juleferien.

Går fra hverandre
Dagen i dag er også kalt skilsmissedagen. Det er den dagen i året flest starter skilsmisseforhandlingene, og det er i januar de fleste par går fra hverandre. Tall viser at par her hjemme sliter mest i jula, og altså går fra hverandre over nyttår. Årsakene til krangling og frustrasjon er økonomi, alkoholbruk, irritasjon over svigerfamilie og alle forberedelsene i hjemmet - og ikke utroskap, som man kanskje skulle tro.

Er denne mandagen årets største drittdag? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere