RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trist med Potter-slutt

Foto: Warner Bros/SMN
Sist oppdatert:
Daniel Radcliffe synes det er trist å forlate karakteren som har gjort ham til en verdenskjent skuespiller.

(BIIPMAG): 17.juli har den sjette Potter-filmen «Harry Potter og Halvblodsprinsen» norsk kinopremiere og det nærmer seg derfor slutten på eventyret.

Verdensberømt
Skuespiller Daniel Radcliffe har spilt hovedrollen som Harry Potter i alle spillefilmene om Harry og vennene hans. Nå er tiden snart inne for å si farvel til karakteren som har vært en stor del av livet hans:

- Det vil bli veldig veldig rart å plutselig ikke skulle komme tilbake til Harry Potter. Det kommer til å bli trist å forlate karakteren og å ikke skulle se daglig alle vennene man har fått gjennom filmene, forteller Radcliffe ifølge Filmweb.no.

LES OGSÅ: De mest verdifulle tenåringene

Ulykkelig Harry
I «Harry Potter og halvblodsprinsen» strammer Voldemort grepet om både Gompe- og trollmannsverdenen, og Galtvort er ikke lenger den trygge oasen det en gang var. Harry møter mye motgang og er ulykkelig i store deler av filmen, ifølge Radcliffe selv.

Det gjelder for eksempel i forhold til kjærelighetslivet for Harry blir mer og mer betatt av Gulla, noe Tommy Ding blir også. I tillegg er Hermine full av sjalusi, men nekter å vise frem følelsene sine.

Slutten
Den sjuende boka om Harry Potter, som er den aller siste boka i serien, skal også til filmlerettet. Filmselskapet Warner Bros har valgt å dele opp handlingen i den siste boka, kalt «Harry Potter og dødstalismanene», i to filmer på grunn av lengden.

Den første delen skal ha kinopremiere 19. november 2010, mens den andre filmen kommer ut åtte måneder senere.

Annerledes rolle
Selv om «Harry Potter»-eventyret snart tar slutt har Daniel Radcliffe også andre skuespill-jobber å henge fingrene i. Han har blant annet fått oppmerksomhet for sin nokså annerledes rolle i teaterstykket «Equus», der han spiller en psykisk syk gutt og står på scenen helt naken.

Ifølge Filmweb sier Radcliffe at han elsker å spille Harry Potter, men at han også har lyst til å etablere seg som skuespiller på andre måter:

LES OGSÅ: - Vanskelig å finne kjæreste

- «Equus» ble noe helt annet og det vare flere som forventet at jeg skulle feile, og da var det godt å motbevise dem!

Rupert Grint, som også har vært en del av «Harry Potter»-teamet i 10 år, forteller også at han ønsker å satse videre på skuespillerkarrieren.

Se trailer fra «Harry Potter og Halvblodsprinsen» her:

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere