- Tro gir velvære

Religiøse studenter har bedre mental helse enn andre, ifølge en undersøkelse blant 3.600 studenter ved 46 college og universiteter i USA.

09.11.04 13:02

- Å være religiøs eller åndelig synes klart å medvirke til psykisk velvære, sier Alexander Astin, en av lederne for undersøkelsen, til USA Today ifølge Kristelig Pressekontor (KPK).

Stressfaktor
Undersøkelsen som nylig ble presentert av et institutt for religiøs forskning ved University of California-Los Angeles, viser også at studenter som ikke deltar i religiøse aktiviteter, har dobbelt så stor sannsynlighet for å ha dårlig mental helse eller å bli deprimerte.

Religiøs aktivitet defineres som lesning av Bibelen eller andre hellige skrifter, deltakelse i religiøse aktiviteter og å være medlem av religiøse lag på universitetet.

Ifølge undersøkelsen er det også en sammenheng mellom det forskerne definerer som åndelighet og graden av selvfølelse. Men det kan også bli for mye av det gode: De som er ekstra åndelige eller spirituelle, skal være mer utsatt for åndelig stress enn andre, ifølge KPK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag