RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tro gir velvære

Sist oppdatert:
Religiøse studenter har bedre mental helse enn andre, ifølge en undersøkelse blant 3.600 studenter ved 46 college og universiteter i USA.

- Å være religiøs eller åndelig synes klart å medvirke til psykisk velvære, sier Alexander Astin, en av lederne for undersøkelsen, til USA Today ifølge Kristelig Pressekontor (KPK).

Stressfaktor
Undersøkelsen som nylig ble presentert av et institutt for religiøs forskning ved University of California-Los Angeles, viser også at studenter som ikke deltar i religiøse aktiviteter, har dobbelt så stor sannsynlighet for å ha dårlig mental helse eller å bli deprimerte.

Religiøs aktivitet defineres som lesning av Bibelen eller andre hellige skrifter, deltakelse i religiøse aktiviteter og å være medlem av religiøse lag på universitetet.

Ifølge undersøkelsen er det også en sammenheng mellom det forskerne definerer som åndelighet og graden av selvfølelse. Men det kan også bli for mye av det gode: De som er ekstra åndelige eller spirituelle, skal være mer utsatt for åndelig stress enn andre, ifølge KPK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere