- Trodde død mann var søppelsekk

ETTERFORSKES: Funnet etterforskes nå av politiet som et mistenkelig dødsfall.

ETTERFORSKES: Funnet etterforskes nå av politiet som et mistenkelig dødsfall. Foto: BREDE HØGSETH WARDRUM

Barna til Svein Johansen trodde de så en søppelsekk som fløt i vannet. Ved nærmere ettersyn viste det seg å være et lik.

Det var lørdag formiddag at Svein Johansens to barn skulle ut i hagen ved familiehytta på Hersjøen camping for å nyte finværet.

Da ungene tittet ned mot hyttebrygga så de noe som lå og fløt i vannet, fire-fem meter fra land:

– Det så ut som en svart søppelsekk med noe hvitt på. Men da vi kom nærmere så vi at det hang armer og bein nedover i vannet, forteller søsknene på ti og tolv år til Romerikes Blad.

Vet du noe om saken? TIPS OSS!

– Huden var kritthvit
Ungene forsto raskt at det kunne være en død person de hadde observert ute i det populære badevannet.

– De kom og sa at de hadde sett en mann i vannet. Jeg ble med dem for å se. Da så også jeg at det lå noe i vannet, men ble ikke umiddelbart klok på hva det var, forteller Svein Johansen fra Arneberg i Hedmark.

Hytteeieren satte dermed robåten på vannet og rodde de få meterne ut til det flytende objektet.

– Da jeg kom nærmere så jeg at det lignet på et menneske. Men huden var helt kritthvit, så jeg lurte et øyeblikk på om det kunne være en dukke, forteller Johansen til rb.no.

Islagt inntil nylig
Han dyttet forsiktig borti med den ene åren, og skjønte at det var en død person.

– Men jeg gikk likevel bort til svigerinnen min, som er sykepleier, på nabohytta. Hun er vant til å se døde mennesker, og ble med bort. Da fastslo vi raskt at det var en død mann, sier Johansen.

Det populære badevannet har ifølge hytteeieren vært islagt inntil tirsdag eller onsdag denne uken.

– Sist lørdag gikk jeg på isen her. Mannen vi fant død bar preg av å ha ligget lenge i vannet. Han var kun iført bermudashorts og en genser. Det er mulig han har kommet til overflaten som følge av at isen gikk nylig, sier Johansen til rb.no.

Mistenkelig dødsfall
Politiet har igangsatt etterforskning som følge av funnet. De vet foreløpig ikke hvem den døde mannen er, hvor han kommer fra eller hvordan han døde.

– Vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Liket er sendt til rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Vi kjenner foreløpig ikke vedkommendes identitet, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no.

– Det er for tidlig å si noe om hva som kan ha skjedd, og om det eventuelt er noe straffbart som ligger bak, utdyper Jahr.

Politiet opplyser til rb.no at de blant annet jobber med å sammenholde dagens funn opp mot en melding om en mann som har vært savnet i Jessheim-området siden i fjor sommer.

– Luktet forferdelig
Familien som fant liket i Hersjøen påskeaften trakk seg litt unna da politiet kom for å hente liket, men fikk med seg det som skjedde:

– Det luktet noe helt forferdelig, husker datteren (10).

– Jeg vet ikke om jeg skal si at det føles guffent, eller ikke. Men påskeaften ble ikke akkurat slik vi hadde tenkt, konstaterer Svein Johansen.

Les flere nyheter i Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.