RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trodde jeg skulle dø

Foto: Eli Bondlid (Ringblad)
Sist oppdatert:
Skjønte noe var veldig galt siden «politimannen» kom bevæpnet alene.

(Ringblad): Ali Al-hatem fra Oppland AUF hadde sterke opplevelser å fortelle om rett etter å ha blitt tatt godt hånd om ved mottaket for pårørende og overlevende ved Sundvolden Hotell.

– Livredd
– Jeg kom på tirsdag. Vi hadde det kjempegøy. Men i kveld fikk jeg plutselig vite om bombeeksplosjonen i Oslo. Jeg har venner og familie der, så jeg ringte dem for å høre om de hadde det bra, forteller Ali Al-hatem. Idet han skulle gå ut for å spise, ser han at alle får panikk og løper.

– Falt døde om
– Jeg hører skudd. Måtte kaste meg ned, skadet beinet og måtte løpe. Gjemte meg i vannet. Det var da jeg så en mann i politiuniform. Dialekten er jeg usikker på. Jeg så ikke personen, men bare at han var stor, forteller Ali. Han har alltid drømt om å bli politi, men reagerte på at han kom alene.

– Politi som aksjonerer, kommer alltid i flokk, sier han som da skjønte at noe var veldig galt. Han ser da at alle de andre ungdommene løper ut.

– Jeg ser mange bli skutt og falle om rett foran meg. Jeg løper derfor i en annen retning. Gjemmer meg i vannet. Foran meg ser jeg en død jente. Nesten uten klær, forteller han.

– Vi er glad i deg
Ali Al-hatem var sikker på at han ville dø.

– At jeg aldri ville se familien min igjen, sier han. Diad Al-hatem, som ikke var på Utøya, mottok en fortvilet mobiloppringning og trøstet kameraten med at «Du må leve. Vi er glad i deg. Ta vare på deg selv. Husk vi er bestevenner».

I neste øyeblikk ser Ali Al-hatem fire politimenn med forskjellige våpen. Han retter hendene i været og løper mot bryggen. Han forstår at han får hjelp.

Kameraten forteller at han og resten av familien kjørte alt de klarte fra Gjøvik.

- Sterkt preget
Familien som opprinnelig kommer fra Irak, samlet seg utenfor Sundvolden Hotell. De bar preg av de sterke opplevelsene.

Alis søster Heba Al-Hatem forteller at broren var redd og medtatt da han ankom Sundvolden.

– Der ble vi alle tatt godt imot av sykehuspersonell, Røde Kors og politi. Vi fikk mat og drikke, sier hun og forteller om hvor utrolig sterkt det var å se alle de pårørende som hadde mistet sin kjære i skytedramaet på Utøya.

Denne saken er levert av Ringblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere