RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (SCANPIX)

- Trodde jeg skulle dø

Sist oppdatert:
Havnet i koma da ryggsøylen presset seg inn i hjernen.

Det forteller Ari Behn (39) i et intervju i Dagbladets helgutgivelse Magasinet.

Ulykken skjedde da Ari Mikael Behn var ti år. Han falt ned fra et tre. I møtet med bakken presset ryggsøylen sin inn i hjernen, og tiåringen falt i koma.

Han skal ha vært døden nær, og avslører for Magasinet at opplevelsen overbeviste ham om at det er mer mellom himmel og jord enn hva en normalt sett sanser.

- Jeg var bare ti år, og hadde ikke opplevd stort, men jeg så alt på nytt. Og jeg hadde en klar følelse av at det er en eksistens etter døden. Det har nok forandret meg, sier han til Dagbladets magasin.

Tur/retur Himmel/Helvete

Der får han som kjent støtte fra sin kone prinsesse Martha Loiuse, som driver egen engleskole. Men skal vi ta Ari Behn på ordet, som er aktuell med boken «Talent for lykke», har hjemmet til Ari og Martha minnet mer om Helvete enn Himmelen i det siste.

- Jeg tror jeg har vært et helvete når jeg har skrevet romaner. Da er jeg utilsnakkelig. Oppfarende og vanskelig, vil vel de rundt meg kalle det. Jeg får høre at jeg er annerledes når jeg skriver drama og noveller, sier Ari Behn i et tidligere intervju med Dagbladet .

«Talent for lykke» høstet gode kritikker. Det er forfatteren meget fornøyd med og sikkert familien også.

- Det blir mer fred i heimen av novelleskriving. Eller vent litt...Fred i heimen? det høres ikke bra ut? Det må være litt pasjon og galskap, sier han til avisen.

- Skrev om Anne-Kat.

Behn debuterte i 1999 med novellesamlingen «Trist som faen». Han har siden gitt ut «Bakgård» «Entusiasme og raseri» og «Vivian Seving». sammen med Märthe Louise har han også skrevet boka «Fra hjerte til hjerte» som kom ut i 2003.

- Tidligere har jeg lekt med fortellingen om det offentlige meg. Jeg sa jeg ikke skrev om Anne-Kat. Men det gjorde jeg jo, og det skjønte jo alle. Slik skriver jeg ikke denne gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere