*Nettavisen* Nyheter.

- Trodde min siste time var kommet

Foto: Privat

Tom Roger Jensen trodde hans siste time var kommet da båten sank og han var innesperret i rorhuset.

02.07.14 09:36

Det var fredag kveld at Tom Roger Jensen fra Kleppstad forliste med sjarken «Bjørnsandgutt» rett utenfor Ballstad.

Smalt i land
Lørdag formiddag forteller han historien til Lofotposten.

- Jeg hadde vært å levert på Ballstad og var på tur til Tangstad der jeg har base. Rett utenfor Gjermesøya, ved Sandholmskjæret, bare noen minutter fra moloen på Ballstad fikk jeg problemer med kartmaskinen og plutselig smalt båten i land. Det var noe tull med VHF-en så jeg måtte ringe Bodø radio på telefonen. De ga beskjed om at de skulle varsle redningsskøyta og jeg syntes ikke situasjonen var så dramatisk der og da, sier han rolig.

- Jeg fikk på meg redningsdrakta, men det skulle vise seg at jeg ikke fikk den helt tett, legger han til.

Innesperret
Men da han skulle gå på dekk hadde alt forandret seg.

- Båten hadde tatt inn så mye vann at hekken var under vann og rorhuset var i ferd med å fylles. En container sperret rorhusdøra og jeg kom ikke ut. Da var det kritisk, forteller han.

- Jeg trodde egentlig at det var slutt, legger han stille til.

Han var innesperret i rorhuset, og så bare en utvei.

- Ble jeg i rorhuset ville jeg bli med båten og eneste utvei var å knuse rorhusvinduene. De er veldig små, men jeg tenkte at jeg fikk i hvert fall luft. Heldigvis så kom jeg meg ut og da jeg var i vannet sank sjarken under meg. Da sjarken forsvant så jeg lyskasteren til redningsskøyta og da skjønte jeg at det kom til å gå bra, sier Jensen som anslår at han lå i vannet i fire-fem minutter.

- Jeg hadde ikke fått glidelåsen helt opp til haka så drakta tok inn vann. Jeg var veldig kald og jeg har nok gutta på redningsskøyta «Det Norske Veritas» for at jeg er i live, sier Tom Roger Jensen som er fisker på blad A og er lærer i halv stilling.

- Jeg har hatt mye problemer med båten siden jeg kjøpte den, men nå var den begynt å bli i orden. Det var ergerlig at det skjedde nå. Båten var ikke fullverdiforsikret, men det viktigste er at jeg ble berget, sier Tom Roger Jensen.

Trebåten "Bjørnsandgutt" var nesten ni meter lang.

Les flere saker fra Lofotenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag