RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ERIK JOHANSEN (Nettavisen)

- Trodde vi skulle til Lidl

Sist oppdatert:
19-åringen sier at han ikke ante noe om angrepet.

(iOslo.no) Slik forklarer en av de tiltalte etter Roma-oppgjøret i Oslo i april seg. Det var lørdag 5. april 2008 i Lodalen at de to medlemmene av Jansen-familien ble knivstukket av fem personer. Mandag 20. oktober skal saken opp i Oslo tingrett.

Fem personer er tiltalt for ugjerningen. Blant de tiltalte for er en 17 år gammel gutt og hans mor. Alle fem skal være medlemmer av en sigøynerfamilie som i lengre tid har ligget i strid med Jansen-familien.

- På Lidl
En av de tiltalte, en 19 år gammel gutt, stiller seg totalt uforstående til tiltalen, ifølge hans forsvarer Maggi Vineshaugen Rødvik.

- Han har ikke erkjent skyld for det som skjedde. Han var tilstede, men visste ikke noe annet enn at de skulle på Lidl og handle. Han satt bare i bilen, sier Rødvik.

Hun forteller at hennes klient har sagt at dette er en konflikt mellom voksne i de to familiene, som 19-åringen ikke har noe med.

Erkjenner ikke skyld
Den 17 år gamle guttens advokat Mona Høiness sier til iOslo.no at hennes klient heller ikke har erkjent straffskyld.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier hun.

Ifølge Erik Jansen er det en pengestrid som lå bak oppgjøret. I over et halvt år skal de to familiene ha kranglet om 500.000 kroner.

Sydde 12 sting
I tiltalen står det at Erik Jansen ble angrepet med kniv og / eller hammer og / eller balltre. Dette førte til to kutt i hodet, som måtte syes med tilsammen 12 sting. Alle de fem er tiltalt for selve angrepet eller medvirkning til det.

Hans sønn ble på samme tidspunkt slått og / eller stukket med de samme våpnene, ifølge tiltalen.

Det står videre at offeret fikk et 16 centimeters langt kutt på ryggen.

Kvinne og fire menn
De fem som er tiltalt er en kvinne på 45 år, og fire menn på 17, 19, 22 og 45.

- Jeg ble slått med hammer i hodet og fikk kuttskader bak øret. Min sønn ble skåret både på ryggen og i ankelen, har Erik Jansen (49) uttalt til Aftenposten.no.

Det er satt av fem dager til rettssaken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere