RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trolig ingen Syria-konferanse før august

Enniskillen (NTB-Reuters): En fredskonferanse for Syria vil etter alt å dømme ikke kunne holdes før i august, sier en kilde under G8-møtet.

Det er USA og Russland som i fellesskap har tatt initiativ til Syria-konferansen. I utgangspunktet var det håp om at den skulle kunne holdes i juni, men siden er den blitt utsatt til juli.

En kilde under toppmøtet i Nord-Irland sa tirsdag at det er den store uenigheten om hvem som skal sitte i en eventuell syrisk overgangsregjering, som gjør at konferansen trolig ikke vil kunne holdes før i august.

Kilden sier også at Russlands president Vladimir Putin nærmest har dannet en front mot de andre landene under toppmøtet i Nord-Irland.

- Stillingen er nesten 7 mot 1 når det gjelder Syria, og det er klart at Putin ikke legger skjul på hva han mener, sier vedkommende.

Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov mener imidlertid at landene har gjort framskritt når det gjelder å bli enige om hva som bør skje med Syria videre. Han mener at det nå er bedre sjanser for at en fredskonferanse kan holdes snart. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere