RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ola Elvestuen, Venstre
Ola Elvestuen, Venstre Foto: Arild J. Waagbø

- Trond Giske tegner et skremmebilde

- Vi er ikke noe støtteparti for Frp, sier nestleder Ola Elvestuen i Venstre.

RÅDHUSET I OSLO (Nettavisen): Onsdag i forrige uke sa kulturminister Trond Giske at han stilte seg tvilende til at Venstre var noen garantist mot en Frp-regjering og fremholdt gruppeleder Ola Elvestuen og Venstre som et støtteparti for Høyre-Frp-byrådet i Oslo.

Ola Elvestuen avviser fullstendig at Venstre i Oslo er et støtteparti for Frp:

- Vi kjører en ren Venstre-linje her i byen. Utspillet fra Trond Giske er ren taktikk. Regjeringen har så lite å vise til at de forsøker å konstruere en todeling av politikken der Ap står mot Frp. Trond Giske lager et skremmebilde, sier Elvestuen til Nettavisen.

- Mer makt enn Frp
Elvestuen sier at Venstre i realiteten har mer makt i Oslo en byrådspartiet Frp.

- I Oslo er det kommuneloven som gjelder og bystyret som bestemmer. Venstre har mer makt i Oslo enn Frp fordi det er flertallet som bestemmer. Vi får gjennomført mest av alle partiene fordi vi kan benytte oss av ulike flertall. Vi kontrollerer ikke Høyres byrådsleder Erling Lae, men vi setter heller ikke inn Aps Rune Gerhardsen i byrådet. Jeg har god samvittighet overfor våre velgere, sier Elvestuen.

Elvestuen trekker særlig fram det Venstre har fått til i forhold til satsing på kollektivtrafikk, miljøpolitikk, skolepolitikk, kultur og kulturminnevern.

- En regjering har mye mer makt enn et byråd. Her i Oslo fins det ingen grenser for hvilke nederlag byrådsleder Erling Lae er villig til å ta, sier Elvestuen.

- Helt umulig
Venstre-nestlederen sier at det på nasjonalt plan er «helt umulig for Venstre å sitte i regjering med Frp».

- Alle Venstre-folk er på linje i den saken. Særlig i miljøpolitikken og i synet på det flerkulturelle Norge så er det enorme avstander mellom Venstre og Frp, men også i synet på hvordan den langsiktige økonomiske politikken skal utformes er det stor forskjell, sier Elvestuen.

Elvestuen sier at Ap forsøker å skjule at makten i norsk politikk også ligger inn mot sentrum.

- Venstre, Høyre og KrF er et reelt mindretalls regjeringsalternativ. Ap burde heller snakke om sin egen politikk enn om vår. Venstre vil føre en sosialliberal politikk i en anstendig borgerlig regjering, sier Elvestuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere