RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Medlemmer av den palestinske nasjonalgarden på Gaza i ruinene av deres hovedkvarter.
Medlemmer av den palestinske nasjonalgarden på Gaza i ruinene av deres hovedkvarter. Foto: PATRICK BAZ (AFP)

- Troppene er ute av Gaza

Sist oppdatert:
Israel hevder at de har fullført tilbaketrekningen av militære tropper fra Gaza.

Israel sier de har trukket alle troppene ut av Gazastripen onsdag, for å bedre relasjonene med den nyinnsatte amerikanske presidenten Barack Obama - etter en 22-dagers offensiv mot den Hamas-styrte Gaza-stripen.

- De siste israelske soldatene har nå forlatt Gazastripen, men de ligger i beredskap rett utenfor grensa, klar til enhver opptrapping, sier en talsmann for den israelske armeen til Reuters.

Til tross for at Israel hadde trukket ut mesteparten av styrkene allerede før innsettelsen av Barack Obama, så ser en del analytikere tilbaketrekningen av resten av solstatene som et forsøk på å unngå en tidlig konfrontasjon med den nye administrasjonen i Washington.

Obama har tidligere latt være å kommentere situasjonen på Gazastripen. Mens hans forgjenger George W. Bush hevder at Israel har rett til å forsvare seg mot Hamas` rakettregn mot Sør-Israel - skutt ut fra Gaza.

Det er en økende bekymring i Israel at Obama skal myke opp Washingtons politikk overfor Hamas - så også overfor Iran. Men visestatsminister Haim Ramon sier: - Vi kan ikke frykte Obama.

- Jeg er overbevist om at President Obama og hans team vil forsøke å oppnå det som er viktig for Israel: To stater for to folk, sier Ramon til Israels radio.

Over 1300 palestinere, en stor del kvinner og barn, er drept i Israels angrep på Gazastripen siden offensiven ble startet 27. desember. Til sammenligning er ti israelske soldater og tre sivile drept av raketter i konflikten, skriver Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere