RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror ikke Hagen vil selge til Ahold

Sist oppdatert:
Svenske Icas Claes-Gøran Sylven vil ikk selge sin eierandel i ICA Ahold til nederlandske Ahold. Han tror ikke investoren Stein Erik Hagen vil selge heller
I føljetongen om investoren Stein Erik Hagens eierandel i joint venturet Ica Ahold, kom partneren i selskapet ICA Forbundet med noen opplysninger torsdag.

ICA Forbundet uttalte til nyhetsbyrået Dow Jones Newswire at de ikke har noen planer om å selge sin 30 prosents andel i skandinaviske Ica Ahold. Icas Claes-Gøran Sylven uttalter til nyhetsbyrået at han ikke tror Hagen har noen planer om å selge sin andel heller.

Eies sammen

ICA Forbundet og Hagens investeringsselskap Canica eier henholdsvis 30 og 20 prosent av Ica Ahold, som er det skandinaviske dagligvarekonsernet som blant annet eier Rimibutikkene i Norge.

Det svenske og det norske selskapet inngikk en avtale med det hardt rammede nederlandske dagligvarekonsernet Ahold da nederlenderne var på toppen av sin hypekurve.

Både Hagen og Ica Forbundet fikk forhandlet frem en avtale om at de kan selge sin eierandel i joint venturet etter 27. april til Ahold. Hvis ikke enten Hagen eller ICA Forbundet vil kjøpe seg opp i joint venturet.

Ahold har satt av 1,8 milliarder euro i tilfellet opsjonen blir utøvd av enten én eller begge de skandinaviske partnerne.

Europas Enron

De siste månedene har Hagen vært i avhør i forbindelse med avtalen mellom Ahold og de svenske partnerne.

Det var i fjor at Ahold gikk ut med en melding om at de måtte tilbakeføre overskudd fra tidligere års regnskap.

Finansskandalen i Ahold har blitt kalt Europas Enron.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere