RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tror ikke på tynne modeller

Sist oppdatert:
Vendela Kirsebom tror ikke på et forbud mot tynne modeller.

(SIDE2:) Side2 skrev for en stund tilbake at fransk moteindustri nå får en ny fransk lov på nakken etter at så mange modeller har dødd av underernæring.

Les hele saken: Vil forby syltynne jenter

Ifølge VG skal love også stoppe nettsider som forherliger anoreksi og spiseforstyrrelser. Etter ankomsten av Facebok og andre nettsider har jentene fått nye møtesteder for sykelig tynne .

LES OGSÅ:- Norske modeller er for tjukke

Og Sørland svarte:- Lei av dumme utspill

- Tror ikke på lov alene
Vendela Kirsebom har imidlertid ikke den store troen på at en lov fra regjeringen kan sette stopper for tynne modeller på catwalken.

- Det er holdningsendringer som må til fra både foreldre, klesbransjen og politikerne, mener hun og sier hun har problemer med å finne samsvarende størrelser til sine to egne jenter på åtte og ti år.

Hun mener også at forbudet kan ramme modeller, som hun sier i mange tilfeller er naturlig tynne.

LES OGSÅ:Nekter tynne utstillingsdukker

Døde supermodeller
VG skriver at den franske loven skal gjøre det ulovlig å provosere en person til å oppnå ekstrem tynnhet. Pål Vassbotten i Heartbreak sier at det jobbes i Norge med å etablere et etisk råd med blant andre stortingspolitikere.

Det vakte oppsikt i den internasjonale moteverdenen da verdens best betalte modell, Gisele Bundchen, gikk opp ni kilo etter at hun hadde sluttet å røyke. Men Bundchen uttalte at hun var meget fornøyd med sin nye kropp. Hun er dog ikke normen i bransjen. Mer oppmerksomhet har de siste års toppmodeller som har dødd plutselig, enten på grunn av hjerteinfarkt som følge av stadig slanking eller fordi de har sultet seg i hjel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere