Gå til sidens hovedinnhold

- Tror jeg er singel

Maria tok Idol-seerne med storm. Hun tar oppdrag som bryllupssanger, men selv har hun ennå ikke funnet den store kjærligheten. Torsdag var hun på nettprat hos side2. Les svarene hennes her.

(SIDE2): Onsdag kveld fikk tv-seerne følge hvordan Maria Holand Tøsse(16) og bestevenninnen Sara Ristesund sang seg rett til neste auditionrunde i Oslo med klokkeklare sangtoner.

- Du er søt og veldig sjarmerende. Du sjarmerte meg i hvert fall! sa den ellers så slemme Tor Milde.

- Jeg ble interessert og fascinert av deg, utbrøt Tone-Lise.

- Det er uvirkelig, helt uvirkelig! Vi dro på audition mest for moro skyld, og nå er vi begge videre. Jeg så glad! jubler Maria til side2.

Allerede før hun begynte å synge, ble dommerpanelet sjarmert av 16-åringen som kom inn med gledestårer i øynene.

- Da Sara kom videre, ble jeg så lykkelig at jeg begynte å gråte. Jeg er nok ganske lettrørt person, og var så glad på hennes vegne at jeg ble skjelven både i stemmen og knærne da jeg skulle inn i auditionrommet, forteller Maria.

Singel bryllupssanger
Ungjenta studerer musikk, dans og drama på Fagerlia videregående skole i Ålesund. I tillegg til å være en aktiv alpinist og fotballspiller, jobber hun som sanger i bryllup og bursdager!

- Den første sangjobben jeg hadde, var i et bryllup. På dagen ni måneder etterpå ble brudeparet foreldre til tvillinger! Jeg vet ikke om jeg skal ta hele æren for det, men kanskje de ble litt inspirert av stemmen min? sier hun spøkefullt.

«Alt som måtte skje videre, er ren bonus!»

- Du er kanskje en romantiker selv, da?

- He-he! Jeg har i hvert fall ikke kjæreste, om det er det du mener... Du kan skrive at jeg ikke har tid til kjæreste fordi jeg satser på musikken, sier hun og ler hemmelighetsfullt.

- Mamma digger heavy
Maria har helt siden de første leveårene vært opptatt av musikk.

- Jeg kommer ikke akkurat fra noen musikalsk familie... Moren min, for eksempel, foretrekker «piggtrådmusikk» som hun synger med til når hun er ute og kjører. Den eneste som har vært litt musikalsk, er vel bestemoren min. Hun gikk alltid og nynnet da jeg var liten. Jeg tror der er derfra jeg har fått interessen for musikk, sier hun.

- Men med en mor som foretrekker heavy, hva slags musikksmak har du utviklet da?

- He-he, jeg er nok ikke helt på hennes nivå. Jeg lytter nok mest på jazz, pop, rock, blues og soul, jeg.

Håper på seier
Maria spiller både saksofon, piano, gitar - og blokkfløyte.

- Jeg måtte ha med meg blokkfløyta inn på audition for å finne tonen. Jeg har sett mange bruke mobilen og Ipod, men en god og klassisk blokkfløyte er det beste, mener hun.

Etter tre år hos sangpedagog, håper hun å være godt rustet til de videre rundene i «Jakten på en superstjerne».

- Drømmen er såklart å nå til topps. Men samtidig er det en seier for meg at jeg har fått juryens anerkjennelse, og at jeg fikk en billett til Sandvika. Alt som måtte skje videre, er ren bonus, stråler hun.

Neste onsdag og fredag får du se hvordan det går med Maria og venninnen Sara når 100 Idol-deltakere skal bli til 50.

- Alt jeg kan si, er at det var en fantastisk opplevelse, sier hun hemmelighetsfullt.

Under nettpraten hos side2 avslørte den flotte jenta at hun er singel. Hun tror i hvert fall det...

Les Marias svar her:

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft