*Nettavisen* Nyheter.

- Tror noen har tent på gården

Foto: Henning Gulbrandsen

Det er lenge siden eieren av Volheim gård ga opp å holde uvedkommende unna huset på «skrekkens gård».

(OA.no) Bjørn Vollheim tar brannen på Vollheim gård med fatning. Han bor nå med familien i Vang. At gården på Vestsida sto i lys lue søndag morgen, fikk av vite av journalister.

BAKGRUNN: «Skrekkens gård» brant ned til grunnen

Vollheim gård var ikke forsikret, og strømmen var frakoblet.

Eieren forteller at han har hatt kontinueringe problemer med at folk har tatt seg inn i det beryktede huset. Nå mistenker han at huset er blitt tent på.

- Det er vel bare to reelle muligheter. Lynnedslag eller noen som har vært ute med fyrstikken. Etter alt vi har vært igjennom, gjør jeg mine tanker.

OAs reporter på stedet kunne fortelle at det nylig må ha vært kjørt en bil inntil huset. Det er åpenbare spor i det lange gresset.

- Jeg skal ikke uttale meg noe mer. Politiet vil starte etterforskning på tirsdag. Det vil forhåpentligvis gi oss svar, sier Bjørn Vollheim.

Han ser ingen grunn til å reise fra Vang til Ringelia før etterforskningen starter.

- Saken har to sider. Huset var fullstendig forfallent, så brannen innebærer ikke noe reelt verditap. På en måte kan det bli godt å bli kvitt det. På denne annen side vil det som nå skjer igjen røske opp i en sak som har vært belastende for oss med Vollheim-navnet. Jeg har to døtre som begynner å forstå mye. Av den grunn ville jeg vært hendelsen foruten, sier Vollheim.

Etter at politiet avsluttet drapsetterforskningen, har det stadig vært ubedte gjester på som har tatt seg inn i huset.

- Jeg forstår ikke hva som har vært så attraktivt med drikke øl og rote i alt skrotet og muggen i dette huset, men jeg ga etterhvert opp forsøkene på å barrikadere huset. Folk tok seg inn uansett, forteller eieren av småbruket.

Han sier han fortsatt vil beholde eiendommen, i håp om at dørene på sikt kan få glede av arven.

Les flere saker fra OA.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag