RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Truet med drill, sprøyte og strømkabler

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Torsdag forteller de hva som skjedde bak veggene til denne blokka i Oslo

Torsdag begynner straffesaken etter det som ser ut til å være et svært grovt ran. Bak veggene til denne blokka på Oslos vestkant skal en mann og hans kone ha blitt holdt fanget og truet til å fortelle PIN-koden til deres bankkort.

To menn og en kvinne er tiltalt for frihetsberøvelse, vold, trusler og grovt ran. Bak en låst dør og tildekkede vinduer i to av de tiltaltes leilighet skal de ifølge tiltalen ha slått mannen flere ganger med knyttneven, en Maglite og en revolver.

Sterke anklager
De tre skal også ha truet mannen og hans kone med at de ville bruke elektriske kabler, injisere en sprøyte med blod, bore mannen i knærne med en drill, eller drepe ham hvis de ikke fikk bankopplysningene.

Hendelsen skjedde om ettermiddagen onsdag 18. mars 2009. I over en time skal paret ha blitt truet på livet. Det hele ble stoppet da politiet ankom stedet. På den tiden hadde de tre klart å ta ut 9500 kroner fra parets bankkonto. På grunn av begrensninger på uttak av penger på bankkort klarte de ikke å hente ut mer.

De tre tiltalte nekter alle straffskyld. De var alle i leiligheten da politiet kom, men skal ha en annen historie enn den påtalemyndigheten vil presentere i retten.

Nekter
– Min klient nekter straffskyld. Mer vil jeg ikke si før rettssaken, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb som forsvarer en av de tre tiltalte.

– Dette har vært en svært belastende sak for min klient. Han ønsker å legge saken bak seg og vil derfor ikke bidra til omtale i media, sier mannens bistandsadvokat Lars Marius Holm til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere