RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Truet med skolemassakre i Stockholm

Sist oppdatert:
Stockholm (NTB-TT): Svensk politi rykket mannsterke ut til en videregående skole i Stockholm etter mistanke om en angivelig planlagt skolemassakre. En 18 åring ble tatt inn til avhør, men løslatt igjen.

Politiet fikk torsdag formiddag melding om en mulig trusselsituasjon på Hersby videregående skole på Lidingö i den svenske hovedstaden.

Væpnet politiet rykket ut til skolen, og etter et par timer ble en 18 år gammel mann anholdt og tatt inn til avhør. Han ble senere løslatt, men siktelsen er opprettholdt. 18-åringen skal ha vært hjemme da han ble hentet av politiet.

- Vi bedømte situasjonen slik at det dreide seg om en skarp situasjon og handlet deretter, sier Lars Byström i Stockholms-politiet, ifølge Aftonbladet.

Politiet har ikke sagt noe om hva trusselen besto i eller på hvilken måte den ble framført. Men ifølge svenske medier var det snakk om en planlagt skolemassakre.

Skoleelever forteller til Aftonbladet at 18-åringen en gang tidligere hadde stilt seg opp i klasserommet og truet medelevene. Han var ikke på skolen torsdag, men skal ifølge medelever ha lagt ut en trussel på Facebook. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere