RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Trykker de fattige lenger ned

Sist oppdatert:
De fattige sitter igjen med mindre med det nye budsjettet fra Oslo byråd. - Ikke overraskende, sier Erling Folkvord.

(iOslo.no) I Oslo byråds budsjettforslag for 2009 er sosialhjelpsnormen økt med 3,2 prosent. Men med en forventet prisstigning på 3,5 prosent vil de fattigere få mindre å rutte med i Oslo.

I tillegg er den forventede lønnsøkningen på 4,4 prosent, noe som vil øke forskjellene, ifølge bystyremedlem Erling Folkvord (Rødt) i Oslo

- Jeg er ikke overrasket over at byrådet vil trykke de fattige enda lenger ned, sier til iOslo.no.

Han mener byrådspartiene ikke satser tilstrekkelig på å hjelpe de fattige.

- Det er en politikk som viser at Høyre og Frp vil at de fattige skal sakke enda mer akterut i forhold til levestandard, sier Folkvord.

Også leder i Arbeiderpartiets bystyregruppe Rune Gerhardsen mener de fattige burde få mer.

- Høyre og FrP foreslår å øke boutgiftene for de fattigste, i tillegg kommer en markant økning i andre utgifter. Dette viser at byrådspartiene ikke er opptatt av de fattigste i byen, sier Gerhardsen i en pressemelding.

Les også: 9200 nye barnehageplasser i Oslo

Konstituert byråd for velferd og sosiale tjenester Jøran Kallmyr (Frp) sier til iOslo.no at de ikke er ute etter å øke sosialsatsene, men mener at de heller ikke skaper større forskjeller.

- I prisstigningen ligger blant annet husleieøkninger for folk som jobber. Den belastningen har ikke sosialklientene, sier Kallmyr.

Han forteller at byrådet satser på å få klientene tilbake til arbeidslivet, og at de lykkes med det.

- Noen store familier i Oslo mottar så mye sosialhjelp at det ikke er lønnsomt å jobbe. Sånn kan vi ikke ha det her, sier byråden.

Her er Oslo byråds uttalte satsningsområder det kommende året:

Her er forslagene:

Barnehager: Byrådet foreslår at det bygges 8000 nye permanente kommunale barnehageplasser i løpet av perioden 2009-2012. I tillegg ventes 1200 i privat regi. Frem til august 2009 er det planlagt bygget 2700 kommunale plasser slik at alle som er fylt 1 år 1. september 2009 kan tilbys plass. I 2009-2012 er det innarbeidet totalt ca 2,5 mrd. til bygging av kommunale barnehageplasser. I tillegg er det foreslått et tilskudd på 200 mill. i 2009 til kjøp av barnehagetomter.

Skole: Investeringene på skolesektoren blir rekordhøy i 2009. I 2009 vil det bli investert for 1,8 milliarder i Oslo-skolen, inklusive 300 millioner til akuttiltak og rehabilitering. I kommende økonomiplanperiode vil det bli investert tilsammen 9,5 mrd i skolesektoren, fordelt med 2,9 mrd til skoleinvesteringer på prosjekter hvor det foreligger kostnadsrammer og 1,2 mrd til akuttiltak/generell rehabilitering. I tillegg er det avsatt 5,4 mrd til fremtidige investeringsprosjekter.

Andre store investeringer:

-Byrådet fortsetter miljøsatsningen og avsetter 1,9 mrd til sorteringsanlegg, biogassanlegg og ny forbrenningslinje i 2009-2011.

-Det avsettes totalt avsatt 2,3 mrd til vann- og avløpsprosjekter.

-228 mill. til ny gjenbruksstasjon Oslo øst.

-Til Ensjøutbyggingen er det avsatt totalt 182 mill.

-Holmenkollen: Totalt 920 mill. til anlegg og 157 mill. til oppgradering av Holmenkollbanen, 50 millioner til oppgradering veier og 70 mill. til provisorier.

- Byrådet har også avsatt 188 millioner til inventar, utstyr og IKT innen skolesektoren, hvorav 56 mill. i 2009.

Ioslo kommer tilbake med mer

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere