RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- «Tuba Atlantic» skulle ikke vært Oscar-nominert

Oslo (NTB): Den norske kortfilmen «Tuba Atlantic» skulle ikke vært nominert til Oscar fordi den ble vist på TV før utdelingen, opplyser arrangøren.

- Produsentene fortalte oss aldri om at filmen var vist på TV, og de krysset av for nei på påmeldingsskjemaet for Oscar-nominering der vi spesifikt ber om opplysninger om hvorvidt en slik visning har skjedd, når og på hvilken kanal, skriver pressetalskvinne Torene Svitil i Det amerikanske filmakademiet i en e-post til Aftenposten.

Fjernsynsvisningen var en del av et to og en halvt time langt program med seks eksamensfilmer fra Den norske filmskolen på Lillehammer som ble vist på NRK i august 2010.

- Dette var helt ukjent for oss. Hvis vi hadde fått vite noe om dette mens filmen var på shortlist for Oscar-nominering, ville vi umiddelbart satt i gang en etterforskning og strøket den av med en gang vi fikk bekreftet TV-visningen, sier Svitil.

Visningen bryter med akademiets nominasjonsregler.

- Ingen kortfilm kan vises offentlig noe sted utenom kinoformatet, inkludert, men ikke begrenset til, TV og kabel-TV, hjemmevideo og internettoverføring, før etter at den har hatt sin Los Angeles-lansering eller etter at den har mottatt en festivalpris eller en student-Oscar. Utdrag av filmen, begrenset til 10 prosent av dens lengde, er unntatt fra denne regelen, heter det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere