RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tusener uten effekt av lykkepille

Foto: Scanpix (SCANPIX)
Nordmenn har rett og slett fått for lav dose.

(SIDE2:) En ny undersøkelse viser at tusenvis av brukere av depresjonsmedisinen Cipramil har hatt null effekt av medisinen her i Norge, skriver VG.

Årsaken; dosen de har fått har vært for lav.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Cipramil har vært det mest solgte antidepressiva vi har i Norge. De siste årene har «broren» Cipralex tatt mer over.

Professor i farmakologi ved Universitetet i Oslo, Ivar Aursland, har fått tilgang til en rapport om kliniske tester av Cipramil i Danmark. På bakgrunn av rapporten konkluderer Aursland i WebMedCentral at en dose på 20 mg ikke har noen effekt.

- Gjennomsnittsdosen pasientene har fått av Cipramil i Norge er 33 mg, det betyr at tusener har hatt en dose på 20 mg, sier han til VG.

Legemiddelselskapet Lundbeck som selger medisinen sier til VG at de mener dokumentasjonen er bra nok. Men leger som VG har snakket med sier at Aurslands konklusjoner stemmer godt overens med deres egne erfaringer og at de mange ganger har økt dosen for at medisinen skal ha noen effekt.

Statens legemiddelverk sier imidlertid at Cipramil er godkjent på bakgrunn av en bred dokumentasjon.

- Vi godkjenner aldri legemidler uten at det foreligger studier som dokumenterer klinisk effekt og sikkerhet. Dette gjelder også for Cipramil, sier rådgiver Yngvil A. Knutsen i Stateens legemiddelverk til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere