RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- TV 2-serie inspirert av dødsran

Sist oppdatert:
Likheten mellom handlingen i TV 2-serien «Ran» og virkelige hendelser er så stor at politiet reagerer.

(SIDE2): Plottet og rollefigurene ligger tett opptil virkeligheten. Flere av scenene i «Ran» har åpenbare likheter med virkelige hendelser, og noen av rollefigurene er svært like enkelte av de siktede i Stavanger-ranet, skriver Dagbladet.

- Jeg har ikke noe særlig sans for at alvorlig kriminalitet blir fremstilt som ren underholdning, sier politiinspektør Iver Stensrud i Oslo, til Dagbladet.

Brukte beskrivelser av ransmiljøet
Både scenen der hovedpersonene blir fotografert av politiet i en begravelse og at de raner en tellesentral er hendelser som har skjedd i virkeligheten.

- Vi har fått beskrivelser av personer som er tilknyttet ransmiljøet, og har lyttet til dem. Og i tillegg har nok enkelte av skuespillerne brukt informasjon om mennesker i dette miljøet i sitt arbeid med karakterene, sier regissør Gunnar Vikene til Dagbladet.

Edward Schultheiss (28), som er en av hovedpersonene, har fortalt hvordan han fikk tips av en ransdømt kompis.

I tillegg ble det for en stund siden kjent at ansatte fraSpy Shop skulle være rådgivere under innspillingen av TV 2-serien «Ran». Planene måtte droppes da de ble arrestert etter Nokas-ranet.

Hva «Ran»-produsent Synnøve Hørsdal svarte da hun var på nett-treff hos Side2 kan du lese her

Les mer om serien her: Det siste kuppet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere