*Nettavisen* Nyheter.

- TV3-modellene for gamle

Modellmamma Eivor Øvrebø levner ikke TV 3-modellene mye håp. - Som 18-åring er du for gammel, sier hun, og avfeier modelljakten som ren tv-underholdning.

17.02.05 15:59

(SIDE2): Øvrebø har 40 år bak seg i bransjen, og sier at det er for sent å starte en modellkarriere når man er 18 år gammel.

- I seneste laget
- Internasjonalt starter modellene mye tidligere - allerede i 14-15-årsalderen. Det går modeller på catwalken i Europa som er 13 år gamle, sier Øvrebø til Side2.

- Når modellemnene på TV3 allerede er fylt 18 år er det i seneste laget. Modeller som starter sin karriere som 15-åringer skal være i full sving når de er 18 år gamle, og enkelte av dem jobber fortsatt når de er 26 år gamle, sier Øvrebø.

Jentene som går går videre i programmets første episode er mellom 19 og 24 år gamle.

Er det for gammelt? Si hva du mener på vårt debattforum.

Tv-underholdning
Øvrebø mener videre at programmet først og fremst er et underholdningsprogram innen reality-sjangeren, og at det ikke først og fremst har noe med toppmodellene å gjøre.

- Det er en konkurranse som skal være underholdning for tv-seere, der produsentene legger opp til intriger mellom jentene - det er tragisk, sier Eivor Øvrebø.

- Da er det bedre å melde seg til et modellbyrå, og få beskjed der og da om de har muligheter eller ikke. Så begynner vi å jobbe med dem fra de er 14 eller 15 år gamle, og når de er ferdig med videregående er de rustet til å prøve seg i utlandet, sier hun.

- Gisele er en supermodell
Selv om hun tror vinneren av TV3-serien gjerne kan bli modell mener hun uttrykket «supermodell» ikke blir aktuelt.

- Ordene toppmodell og supermodell blir brukt altfor mye. De ti øverste på rangeringen til Models.com er toppmodeller, de andre er det ikke, sier hun.

På listen topper for tiden brasilianske Gisele Bundchen, og andre navn på listen er Kate Moss og Naomi Campbell. Men steget opp dit er langt for vinnerne av modellseriene.

- Jeg ser at vinneren av den amerikanske versjonen aldri kommer til å bli en toppmodell - til det er hun altfor lav. Hun er svært søt og en pen jente, som sikkert kommer til å tjene penger på reklameoppdrag, men å bli toppmodell er noe annet. Toppmodeller er med på kampanjer, de kommer på forsiden av franske Vogue, sier Øvrebø.

Måtte være myndige
For TV3 var det bevisst at deltakerne i serien skulle være over 18 år.

- Når vi tar dem med oss til utlandet ville vi at jentene skulle være myndige. Dersom noe skulle skje med en av dem blir det straks mer problematisk dersom de er under 18, sier Ida Linchausen i TV3s informasjonsavdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.