RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tvang gutt til å slikke gulvet rent

- ALVORLIG: Christian Lundin er bistandsadvokat for to barn som gjennom flere år skal ha blitt mishandlet av morens samboer. Han sier tiltalen som nå er tatt ut mot mannen fra Romerike er alvorlig. Foto: Scanpix
- ALVORLIG: Christian Lundin er bistandsadvokat for to barn som gjennom flere år skal ha blitt mishandlet av morens samboer. Han sier tiltalen som nå er tatt ut mot mannen fra Romerike er alvorlig. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Alvorlige handlinger over lang tid, sier bistandsadvokat.

I januar rulles en grov barnemishandlingssak opp i Øvre Romerike tingrett. Oslo Statsadvokater - som har tatt ut tiltalen - omtaler saken som grov.

En mann i 40-årene fra Romerike står tiltalt for å ha utsatt sin samboers to barn for grov mishandling gjennom flere år. Barna - en gutt og en jente - skal ha vært fem og sju år gamle da mishandlingen begynte.

- Dette er en alvorlig tiltalebeslutning, og det dreier seg om alvorlige handlinger som har pågått over lang tid, sier barnas bistandsadvokat, Christian Lundin til Nettavisen.

- Store konsekvenser
Han forteller at barna er preget av årene med den tiltalte mannen.

- Det er klart at denne saken er en belastning for dem, og at den har fått store konsekvenser. De bor i dag på omsorgshjem og hos fosterforeldre. Etter det jeg kjenner til er de godt ivaretatt.

I dommeravhør har de to forklart seg samsvarende, opplyser bistandsadvokat Lundin.

- De har avgitt forklaring i dommeravhør, og forklaringene deres støtter hverandre, sier han.

Skal ha pisket dem
I tiltalen ramses det opp en lang liste med eksempler på episoder hvor mannen skal ha utsatt de to for mishandling.

Blant annet skal han ha pisket dem på ryggen med en pisk, kastet dem ut av huset - det ene barnet skal ha vært naken da dette skjedde, slått dem i hodet med flat - eller knyttet hånd, lugget og gitt dem blåmerker ved å ta dem hardt i armen.

I tillegg skal han ha trykket en tegnestift inn i armen på gutten, låst ham inne på et kott og nektet ham mat eller toalettbesøk i lengre perioder. Han skal ifølge tiltalen også ha truet med å hente geværet hvis gutten ikke skjerpet seg, truet med å kverke ham og kalt ham «helvetes drittunge» og sagt at han skal «dra det stygge trynet sitt bort».

- Trykket ned i bursdagskaken
Mannen skal også ha ødelagt guttens Playstation fordi han ikke hadde lagt dvd-ene sine inn i omslaget. Da gutten ved en anledning maste om kake, skal mannen ha trykket hodet hans ned i bursdagskaken.

Ved en annen anledning skal han ha tatt hodet til gutten og tvunget ham til å slikke opp noe han hadde sølt på gulvet. En annen gang skal han ha holdt guttens hånd på en ovn, holdt opp en trekubbe og sagt at «neste gang du gjør noe sånt, så slår jeg» eller noe i den duren. Bakgrunnen skal ha vært at guttungen hadde gjort noe mannen ikke likte.

Guttens søster skal ha blitt dratt etter håret bort til trappa, slått i tinningen med knyttet neve, skåret med glass i armen så hun begynte å blø og blitt kalt for hore, drittsekk og andre ukvemsord.

- Anses som bevist
Politiadvokat i saken, Guro Holm Hansen i Romerike politidistrikt, mener de kan bevise at mannen har er skyldig i alle punktene han er tiltalt for.

- De anser vi som bevist. Noe mer vil jeg ikke si om saken før den har vært oppe i retten, sier Holm Hansen til Nettavisen.

Tiltaltes forsvarer, Hilde Mo, sier at hun foreløpig ikke kan kommentere saken. Det er derfor ukjent hvorvidt mannen erkjenner straffskyld eller ikke.

Strafferammen for tiltalepunktene er fengsel i inntil seks år.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere